Bio, monopol och en alldeles för kort helg.

En ledig helg har nu gått till ända. Tänk om man kunde förlänga helgen med en dag, det hade varit fantastiskt. Om veckan var 8 dagar, man jobbade 5 och var ledig 3. Det hade vart nåt det!
 
Helgen var goooo.
I fredags var jag och mammi först i Varberg och sedan åkte vi till Ullared. Halvvägs påväg dit kom vi på vad det var för dag. Löningsfredag. Kaos! Det var så mycket folk. Så sjukligt mycket folk! Jag var rädd. Gillar inte stora folksamlingar och speciellt inte när man är på ett ställe som kan liknas vid en savann där man slåss för sin överlevnad, fast det man egentligen slåss för är plastpåsar för 5 kr. 
Ullared är verkligen ett fenomen i sig, det finns så mycket att skriva men jag har inte riktigt hämtat mig från vistelsen än. Jag var en duktig tjej och handlade nästan ingenting. Mamma var ute efter en vit jacka, jag kom hem med en vit jacka och mamma gjorde det inte. Hon betalade bara för en... :D Jag säger det igen! Mamma är bäst.
På kvällen kom Jacob hem till Fjärås, vi åt middag och sedan åkte vi hem till Majorna. På lördagen tog jag hjälp av den fantastiska kollektivtrafiken och åkte tillbaka till Kba. Väl på perrongen hör jag någon ropa: "SAAAAAAAAAGA!!!!!!" och mot mig kom en rusandes Agnes. Jag skulle nämligen träffa Agnes, Ida och mamma! Vi gick på bio. Lilla Anna och långa farbrorn. Fan vad underlig den filmen var! Det var 7 kortfilmer, och den ena gjorde mig mer förbluffad än den tidigare. Inga barn kan gilla lilla Anna och långa farbrorn, det är ett som är säkert! Jag tar Ida som exempel. En bit in i den tredje kortfilmen såg hon ut så här:
 
 
Sedan gick vi till Kungsmässan. Lördagsgodis skulle inhandlas och mamma hade lovat tjejerna att de skulle få varsin klänning. Så vi gick till Lindex! Agnes hittade med en gång vilken klänning hon skulle ha, en illrosa sak med svarta hjärtan. Jag försökte verkligen få henne intresserad av de jag tyckte var fantastiskt fina, men utan resultat. Hon hade bestämt sig. Ida däremot, hon var kräsen. Jag tog fram klänning efter klänning, Agnes tog fram klänning efter klänning men Ida bara rynkade på sin söta lilla näsa och sa "Ida inte ha!" också fortsatte hon rätta till galgarna på ställningarna. Jag lovar, Agnes visade säkert 15 klänningar, och varje gång med en ny, säljande kommentar: "Titta Ida! Titta vad fin!!" "Ida inte ha." "Nähä.." också hängde hon tillbaka den. Det var så fint att se! Agnes är så fantastiskt snäll. Till slut föll en klänning med en katt på Ida i smaken och jag sprang för att prova en T-shirt. Agnes följer efter, sliter upp draperiet till provrummet, ser sig omkring i det lilla utrymmet och säger med hög röst:
"SAAAAGA, vad gör du här inne egentligen?!" Sötnöt. 
 
På kvällen spelades det monopol med Jacobs vänner. Behöver jag säga vem som vann? Såklart jag inte behöver. :)

Hej hopp!

Det har hänt något stort. 
Något som aldrig tidigare har hänt.
En sak som kastat mig in i ett nytt liv!
 
Det nya livet kallas samboliv.
Fröken Johansson har adressändrat!
Det har aldrig hänt innan! Inte ens när jag bodde i Båstad.
 
Jag är mycket nöjd över mamma reaktion när jag berättade det hela förut.
Min kära moder sade:
"Neeeeej! Det har du väl inte gjort?!"
 
Det kändes bra, det gjorde det. Alla mina saker som ligger lite överallt i huset till trots kommer hon sakna att ha ett barn i alla fall på pappret boendes i huset. Jag gillart. 
Har jag föresten någonsin berättat att jag har fått världens bästa mamma?
Inte? Jo, det tror jag nog. Men jag kan säga det igen.
Jag har världens bästa mamma.
Och snyggaste med.
 
Här, som bilden nedan visar, satt jag och mös med det där glaset rött förra helgen. Vi var i Borås och hade det minst sagt gött i Jacobs brors sommarstuga. Kallt som satan när vi kom, men den där kaminen gjorde verkligen sitt! På kvällen åt vi chiligryta som stått och puttrat i flera timmar på spisen (galet mycket MUMS!) och sedan badade vi i badtunnan som vi eldat i i flera timmar för att den skulle uppnå önskad temperatur.
Med tanke på att det vid 22 när vi och tunnan var redo för bad både regnade och stormade var det väldigt skönt att glida ner i 38grader. Och varmare blev det. Vi skulle gått ner och badat i sjön egentligen, men både jag och Jacob tyckte det var liiiiiite för mörkt och blåsigt för att gå genom lilla skogen till sjön. (Jag hade antagligen dött halvägs av rädsla för hon i the grudge och hon i the ring som jag alltid ser framför mig när jag blir rädd....) Men vi löste vårt värmeslag genom att rulla oss i det blöta gräset medan regnet minst sagt vräkte ner på oss.
 
Äntligen uppdatering! Varsågoda.
 
 
 

Ida!

Idag var första gången på länge jag var inne i iPhoto och ordnade med de bilder jag inte lagt över från systemkameran. Skörden av detta blev bilder från Idasans kalas i september!
Fina, söta, underbara Ida. Så liten och så snäll, men ändå snart en stor tjej! Hon pratar, härmar sin syster och busar mest hela tiden.
 
 
Ida älskar djur :)
De hade förstås barnkalas på dagen innan släkten kom, och då var Agnes kompis Hugo där och lekte! Jag frågade om jag fick ta ett kort på dem varpå båda ställer upp sig. Sötnosar :)