Världens finaste systerdöttrar

I lördags fyllde Agnes 4 år. I söndags var det kalasdags! Tänk att hon är fyra år nu... Det är inte klokt vad hon är stor! Stor och helt fantastiskt underbar. Och trotsig, såklart. 
 
Kameran var med på kalaset, jag har redigerat några få bilder i kväll, de övriga får komma en annan dag då jag fått köpt min nya skärm så jag slipper redigera på min lille dator något mer!
 
Svartvitt med! Ni vet ju att jag älskar svartvitt nu för tiden.
 
De är så fina så jag döööööööööör. Och jag fullkomligt älskar att de nu är så stora att jag kan muta dem till att ställa sig framför kameran! Ida brukar aldrig vilja vara med, men hon ville så himla gärna hoppa studsmatta med mig så jag sa "Okej, men bara om jag får ta ett kort först!" och det ser ni ju att jag fick :) Underbara ungar! Screw bebisåldern säger jag- det är ju nu det roliga börjar! <3
 

En tisdag som i går

Ja men varför inte. Jag har det så jäkla mysigt här inne så jag kan allt delge er lite mer grejer.
 
I går var det tisdag. Jag kom hem från jobbet och var så himla sugen på att gå ut och äta, sätta sig i solen och ta en öl och så. Nej, nej, sa min hjärna direkt. Man går inte ut och äter på en tisdag.
Men jooooo, tänkte jag! För övriga året vill man inte ens gå ut och äta en tisdag, sånt vill man bara på sommaren! Så jag sa till Jacob att vi minsann skulle gå ut och äta, så det gjorde vi. :)
 
Vi gick till Hello Monkey som ligger på Linnégatan. Jag har varit lite nyfiken på det stället sedan jag och Tina inte fick bord när vi försökte äta där senast. Det är typ Koreanskt/Vietnamisk/jag-har-ingen-aning mat. Men oj vad gott det var! Jag tog Bulgogi på högrev, helt enkelt högrev som tillagats så länge att jag kunde dra isär det med min gaffel. Till det fick jag stora salladsblad så jag kunde wrappa maten med salladen, goda såser och typ karamelliserad lök. Jacob tog Långbakad grissida (låter inte gott, men servitrisen var övertygande) och det var också helt galet gott! Köttet var så himla mört, och han fyllde små frallliknande saker med kött, koriandermarinerad gurka och olika såser. Mycket gott!
Jag gjorde misstaget och skulle bara "kika" på desserterna. Och där var den. "Choklad och Bananknyte" Jo jag tackar, så klart jag måste ha! Vi delade, och jag gillar verkligen att de delade den inne i köket så vi båda fick varsin tallrik med snyggt upplagd dessert. Som sen smakade himmelskt! 
 
Vi avslutade kvällen med att spela äventyrsgolfen i Slottsskogen. Jag har aldrig gjort den och blev riktigt impad av hur fin den var. Kände att hit vill jag ta med pappa, jag minns så väl när jag bodde hemma och vi åkte runt till alla möjliga minigolfbanor för att spela :) Jacob undrade föresten varför jag drar klubban vid bollen, liksom för att sikta in mig. "För att pappa lärt mig det" blev mitt mycket enkla svar :)
Jag måste säga att jag känner mig som en vinnare, jag var så jäkla grym! Men efter hål 10 tappade jag koncentrationen... Så puckot här ovan gick och vann. Kvällen kunde ju slutat på ett bättre sätt, det kunde den verkligen.
 
:)
 

En väldigt, väldigt bra dag

Jag är alldeles lycklig här hemma. Inte för att något kul har hänt, inte för något skoj alls- mest för att jag känner mig alldeles harmonisk. Ni förstår, vi bor i en fyra här i Majorna. Och efter att Andreas flyttade ut i November har hans rum stått tomt. Eller ja.... ni vet vad som händer i rum som inte fyller någon funktion. Man liksom öppnar dörren lite på glänt och kastar in allt som man inte vill se i övriga lägenheten. Så där var lite utav ett kaos. Jag ogillar skarpt kaos men är helt fantastiskt duktig på att skapa det.
 
Nåväl. Ingen har missat att Jempa har flyttat hem från Paris, och med sig hade dem en bäddsoffa. Jag funderade på att köpa en bäddsoffa till det där rummet istället för en säng, så jag kläckte den supersmarta idén att vi kan ju ta bäddsoffan på låns, så kan vi testa om det funkar och så slipper mamma och pappa få hela huset fyllt med grejer. Sagt och gjort, förra veckan fick vi in soff(helvetet kallade jag den då, när vi körde in den. 3 trappor upp är ALDRIG kul, speciellt inte med en soffa i tre delar) an och i dag, i dag denna überproduktiva dag har jag grejat i ordning.
 
Jag vaknade i morse, gick till jobbet, satt själv på mitt stora kontor och traskade hemåt vid 15.30 för klockan 16 hade vi tvättid och vi har inte tvättat på hela semestern. Så mycket tvätt väntade! Mellan maskinerna började jag i lille rummet. Flytta undan saker. Dammsuga golvyta jag inte sett på ett tag. Fixa. Dona. Ni vet. Och nu är här så fint! Jag kan skriva här för jag sitter här inne just nu! Jag har nämligen gjort i ordning ett skrivbord till mig här inne. Varje gång jag gått förbi dörren och kikat in har jag spruckit upp i ett stort leende- här är så fint! (ni skulle se innan...)
 
Sen att jag lyckades ta mig ut och springa i Slottsskogen, tvätta 5 maskiner*, köra rumpa-appen (DAMN vad den är jobbig!) och ta världens skönaste dusch spär ju på min lycka här i kväll. Och lagat god wok har jag med gjort! En eftermiddag helt i min smak. Fullt upp, och snart skall jag stupa i säng.
 
Varsågoda att känna er lata.
 
;)
 
*Jacob hämtade 3 av maskinerna. Han är duktig min man. Jag ropade föresten till honom förut att jag ville sätta upp en lampa här inne i grejar-rummet. Han kom inte så jag gick ut och glodde lite på honom. "Vadå, vill du att jag ska göra det?" frågar han. Jag tittar förvånat på honom och frågar: "Är det inte du som har snopp i vårt förhållande?"
Gud, i bland vet inte männen vad de är skapade för. Klart jag kan sätta upp lampan, men borde jag? Nej. Det är mansgöra. Det vet ju alla.
 
En bild!
 Jag vet, jag vet. Det enda som saknas är en iMac. :)