En liten kräftskiva och en sväng till Borås

Hej!

I helgen har vi farit och flängt vilket gjort att helgen känts väldigt lång. Det är bra! Jag gillar helger som känns långa.

Det började med halvdag i fredags. Äntligen skulle vi komma iväg till Totte & Maddes stuga för att grilla och dricka vin. Så vid klockan 15, efter inhandling av sjukt mycket fisk och annat smarrigt, nådde vi de Boråsiska skogarna.

Grabbarna började förbereda middagen, lade fisken till fiskspetten i marinad och skalade räkorna till cevichen. Jag tog med tjejerna ut en liten stund, och konstaterade ännu en gång hur kul det är när barnen blir lite äldre. När man förstår sig på dem lite bättre, liksom. Nu tog de mig i varsin hand så gick vi ut och plockade blommor och kikade på svampar. 

Sedan skulle Jacob och Totte ge sig ut och fiska, så klart. Vi gick med ner till sjön och hittade Karl-Johan svamp. Jag har aldrig plockat den svampen men tyckte att det var en sjukt tacksam svamp att plocka. Svamparna var ju så stora att det inte krävdes mer än en sju- åtta stycken innan påsen var full. Lagom mycket ansträngning med andra ord.. :)

Senare, när en helt overkligt glad Totte och mycket nöjd Jacob kom tillbaka med varsin gädda i högsta hugg, var det dags att fixa middag. Räkceviche till förrätt (gud vad jag älskar ceviche) och fiskspett med grillad majskolv till middag. Och varsin kräfta. Och en fisk som vi grillade hel. Nej, vi behövde inte äta något mer den kvällen. 

:)

Bilder på det!


På lördagen vaknade vi klockan 05 av två tjejer som tyckte det var morgon. Hur kan man tycka att det är dags för morgon klockan 05?! Där har barn verkligen noll koll. :) Dagarna blir ju onekligen långa och man hinner med mycket på morgonen... men 05 är för tidigt. Speciellt om man suttit uppe en stund kvällen innan och druckit lite vin och spöat grabbarna i Settlers. 

Vid 12-tiden åkte lille Audin vidare mot Jönköping. Vi var bjudna på kräftskiva, serrö. Mats och Emelie som anordnade även detta år, och det blev lika lyckat som båda de föregående åren. Vi var på ett fantastiskt fint sommarställe med en sjö alldeles jämte och stället var som gjort för fest med ett helt komplex med urmysiga sovplatser. 

Så vi;

Käkade kräftor med kräfthattar som sig bör
...satt och tjötade om allt och ingenting

Hade fotosession i köket
Dansade Limbo, standard på våra fester

...och dansade som tokar tills vi stupade i säng.

Jaa, vad ska jag säga... Jacobs gäng är verkligen helt fantastiska, tänk vilken tur jag har som får vara med där :)En bildbomb (minst sagt)

Hej!
 
Min helg har varit full av fraser som; "Aldrig i livet!", "Men herregud" och "Omen Sarah".
 
Jepp, jag har hängt med Agnes och Ida.
 
Mamma och pappa kom nämligen med den lysande idén att ta husbilen ner till Varberg över helgen. Så på lördagen åkte vi ner till dem, Agnes, Ida, Linda och jag. Vi gick på stan en sväng, och åkte sedan till husbilen där vi grillade och promenerade till havet. Vi hade inte riktigt vädret på vår sida, det blåste som tusan och kom lite regn då och då, men vad gör väl det när man hänger med de personerna som betyder allra mest?
 
Linda åkte hemåt framåt eftermiddagen och kvar var mor och far och jag med Hulliganerna. Agnes och Ida är så himla roliga, kan man be och få ett barn som är 3 år? Helt fantastiskt roligt med allt som sägs, skulle kunna skriva en bok bara om det :)
 
Efter vi grillat och ätit god mat bäddade vi ner Agnes och Ida i husbilen med täcken och kuddar och Sunes Sommar på iPaden (Sune är favoriten just nu, och de härmar allt tokigt som Rudolf kläcker ur sig... :)) Men icke. Snart var de inne i andra andningen och satt ute med oss istället. Eller satt och satt, de var överallt och ingenstans, på sina cyklar, i husbilen (ertappade Ida med att stå och greja bak i bilen med mammas stora rosa tofflor) och i famnen på oss. Underbara ungar.
 
När regnet kom för att stanna vid 21 gick vi in i bilen, Ida somnade nästan direkt medan mamma, Agnes och jag lade oss i sängarna där bak och kollade på film. Somnade alla tre gjorde vi, så när pappa väl kom in fick vi bärt över Agnes och jag kröp ner hos tjejerna. Somnade gott, men blev väckt några gånger under natten. Låt mig återgiva hur det lät:
 
Agnes (viskar): "Sarah... vad mysigt det är att sova här när det regnar" 
"Mmmm" mumlar jag. Startade ingen vidare diskussion så där mitt i natten.
 
Agnes igen, någon timme senare: "Sarah... Ida har inget täcke på sig, kan du stoppa om henne?"
"Mmmm", mumlar jag och stoppar om Idasan.
 
Ida vaknar och klappar överallt i sängen, inklusive över mitt ansikte. Jag: "Vad är det, Ida?"
"Jag hittar inte min kudde." Fiskar upp min mobil och lyser lite lätt över sängen, varpå Ida hittar sin kudde och snarkar vidare.
 
Ida, lite senare, sätter sig käpprakt upp i sängen och säger med darrande röst: "Jag vill ha min mamma!" Jag vågar inte röra mig. Lägger henne försiktigt ner, stoppar om och klappar. Puh, hon somnade vidare utan ytterligare ledsamheter.
 
Agnes igen: "Sarah... när är det morgon egentligen? Ska vi kolla om det är ljust?"
"Mmmm", mumlar jag och drar undan för taket. Ljust, så klart, det blir ju ljust redan klockan 05.30, tänkte jag. Fasade för att kolla på telefonen vad hon faktiskt var, men när jag gjorde det var hon 7.30. Okej tid ändå! Släppte ner Agnes som sprang och väckte mommo och moffa. Sedan busade vi hela morgonen i bilen. Utanför regnade det, men vi käkade frukost och hade det mys. Agnes städade i bilen (gör barn sånt?!) och kom med bestämda steg marscherande fram till mig med förargad blick. Hon stannar framför mig och säger; "Det är inte okej, Sarah!" och pekar bortåt gången i husbilen. Där ligger mina strumpor mitt på golvet... ooops!
 
:)
 
Bildbomb från Varberg nu då!
 Lite vete- och korngräs

I dag var jag på hälsokosten och köpte vete- och korngräs. 

Två burkar med illgrönt pulver som tydligen ska vara så nyttigt så det är inte klokt. Korngräs innehåller till exempel 11 gånger mer kalcium och 30 gånger mer B1-vitamin än komjölk, och 5 gånger mer järn än spenat. Sen en herrans massa C-vitamin och kalium. Det kan bara inte vara dåligt, det hör ju jag. 

Så nu har jag blandat det i min kvällsjuice. Det ska hjälpa immunförsvaret med, och mitt verkar ju onekligen behöva lite hjälp just nu så jag tänkte att då kan jag vara lite juste mot min lilla kropp. 

För övrigt jobbade jag lite längre än vanligt i dag, och det var inte för att jag kom in sent som i går utan för att jag satte igång med att greja på kontoret och kunde inte riktigt sluta. Var bara tvungen att fixa det sista innan jag lämnade stället. Men nu sitter jag här på favoritplatsen: I sängen. Med iPaden. Regnet smattrar mot rutan och Jacob är ute på vift i kväll igen. Men vad gör väl det när jag har min iPad? :)

I morgon ska jag pallra min förkylda kropp till Kviberg för lite beachvolley. Tänker att blir den inte frisk av vila så blir den väl frisk av träning. Mår förresten mycket bättre i dag också. 

Någon som läser här förresten som har erfarenhet av vete/korngräs? Eller någon annan supermat som jag borde testa? Jag är inne på hälsospåret nu och tar alla tips jag kan få så länge detta varar :)