Hej från en stuga mitt i skogen

Jag mår lite illa när jag läser mitt senaste blogginlägg. Ja, jag läser ibland om mina senaste inlägg. Och det förra innehåller så många smileys att jag blir lite orolig för mig själv. Vem gör så många smileys i ett inlägg? 
 
Tror jag vet varför så många av dessa glada gubbar letade sig in i den texten. Jag var inte sugen på att skriva. Tvingade mig själv till det. Som jag ska göra här alldeles strax, när jag för första gången på nästan hela december ska TVINGA mig själv att skriva på den där förbannade boken*. 
 
Förbannade boken. Så ska den heta när jag skickar in manus. Den förbannade boken. Lite spännande namn ändå, och det stämmer så väl in för hur jag känner för boken. Kanske inte så mycket på handlingen. 
 
Vi befinner oss just nu i en stuga mitt i de Boråsiska skogarna. Jacob, min händiga man, håller igång elden i kaminen här i stugan och utanför i badtunnan. Jag sitter och dricker rödvin. Och har det finaste jag vet i knät**. I morgon kommer Sanna & Felix*** och vi ska fira nyår här mitt i skogen med fyrverkerier, tre rätters, bad i badtunnan och spela sällskapsspel. Och vin och drinkar, så klart. Och mousserande! Längtar lite till i morgon, det gör jag allt. Fast först ska vi spendera en natt här själva, i tystnaden. Det är underbart! Tystnad. Inga vagnar. Inga bilar. Bara snön som faller från träden, då det så jävla lägligt blivit plusgrader lagom till nyår. 
 
Okej lets do this. Förbannade boken, här ska bannemig skrivas!
 
 
--Inga bilder att visa i dag--
 
 
*Saker man kan göra istället för att skriva på den förbannade boken: Blogga. Läsa bloggar. Kolla facebook. ALLT SOM FINNS PÅ DEN FÖRBANNADE DATORN BARA MAN INTE SKRIVER PÅ DEN DÄRINGA BOKEN!
 
**Nej, inte iPaden eller macen. Något annat. Men säger inte vad. 
 
***Fortfarande våra bästisar
 
 

Julen 2014

Hej lille blogg,

Så har julen 2014 kommit och gått. Och tillsammans med den min 26:e födelsedag. Lördagen den 20:e var det därför kalas för hela slanten. Otrolig nog fyller ju Jakie år den 20:e (två föräldrapar som födde sina barn denna mörka månad, dålig planering... ;) så först kom hans familj till oss klockan 13. Vi hade dukat upp med nybakad foccacia, två olika pastasallader och min misslyckade tryffel som skulle med till jobbet egentligen men som vägrade stelna. Gjorde ingenting vill jag lova när vi hällde upp den flytande chokladen i glas med lite grädde och digestive på... :) 
Klockan 16 var det byte av familj och min familj kom för att kalasa. Så mysigt! Och väldans många fina paket. På kvällen åkte vi till Kungsbacka och Sanna & Felix för lite bowling. Felix hade dukat upp med smårätter och chips och dipp* för att fira födeledagsbarnen som vi käkade efter att jag slagit dem alla i bowlingen. På söndagen väcktes jag av en sjungande Jacob som gav mig en resa till Dublin över Saint Patrick's day. Wohoo! Så sjukt kul! Och det bästa är att Sanna & Felix ska med :)**

Sedan har dagarna förflutit med julmiddag tillsammans med Jacobs alla vänner, 23:e bar det av till Fjärås och familjen Chettats hus där jag stannade till den 25:e. Det var en ovanligt lugn jul för vår del i år, Agnes och Ida firade nämligen på annat håll. Trist, men vi hade det mysigt ändå och Oliver njöt av all uppmärksamhet. Fina Oliver! Vi var ute i det fina vädret på julafton och körde BobbyCar och gungade på lekplatsen. På juldagen åkte vi till Tjolöholm och promenerade hela familjen. Perfekt ledighetsväder har vi ju haft, hoppas det håller i sig till nyår. 

Så, det var julen det. Hoppas din också var bra!

Bilder på Oliver från julafton: 
*Det bästa vi vet, Jacob och jag. Vi blev väldigt glada, som alltid när vi får se chirre och dirre
**Jepp, vi gör gärna allt med Sanna & Felix

God kväll i stugorna

Tänkte jag skulle författa ett litet inlägg så här på kvällskvisten, så att min kära syster Jenny som ligger nere i Halmstad med blindtarmsinflammation har något att läsa sedan när hon vaknar. Tänker på dig syrran! Och på bebisen i magen. Kan tänka mig att blindtarmsinflammation gör ont som tusan i vanliga fall, och att då ha en bebis i magen som sparkar runt? Du är typ superwomen, det säger jag. 
 
Men okej, jag ska berätta om mina senaste dagar. 
 
Det är mycket nu. Mycket på jobbet, mycket kul som händer efter och runtomkring jobbet. I fredags så var Jakie och jag ute och firade att vi äntligen fått köpa lägenheten. Käkade middag på Barabicú och gick på Hobbiten. FY I SATAN VAD DÅLIG DEN VAR! Nej, jag hade inte den inställningen när vi satte oss i fåtöljerna. Jag gillade tvåan! Men den här. Nä. Mot slutet satt jag och suckade högt, allting var så himla förutsägbart och inte troligt för fem öre. Bara lite negativ här känner jag.
 
På lördagen var jag bjuden på lagfest! Jo visst serrö. Jacob var också bjuden men han skulle ha spelkväll med grabbarna. Perfekt, tänkte jag och tog med lille vodkan till Kungsbacka och det blev en väldigt rolig kväll. Nanade hos mor och far, så klart. Standard på helgerna nu för tiden. 
 
I måndags träffade jag Tinis efter jobbet. Vi gick till Made in China och det vattnas i munnen bara jag tänker på maten nu. Det var så gott! Så vansinnigt gott. Och så himla trevligt sällskap med! Jag drack en drink med mango och chili, den var helt i min smak vill jag lova. Ska börja blanda lite mer spännande drinkar har jag bestämt!
 
I går åt vi först jullunch på jobbet, sedan gick vi till Boulebar på eftermiddagen och spelade boule (jag var episk) och sedan åt vi mat. Jag har funderat lite på varför jag gått upp i vikt det senaste men bara genom att skriva ner den här lilla texten så står det ganska klart varför. Hela mitt liv kretsar kring mat för tusan. Kanske borde bli matrecensent? Skita i allt vad utseende heter och bara sitta och möla mat. Det hade varit drömmen det. 
 
En sak till. Solen sken i dag. Jag såg den genom rutan. Ställde mig där och bara tittade på den, ville vinka och säga hej, kom tillbaka snart! Men kände att då låser kollegorna snart in mig på psyket. Tror jag är nära att bli inlåst nämligen. Är inte alltid helt normal på jobbet, fastän jag försöker.
 
:)
 
Okejrå. Slut på dravlet! Det är alldeles för lätt att svamla när jag för en gång skulle sitter med datorn i knäet här i soffan. Biten om att sitta i soffan är inga konstigheter, men brukar ju sitta med iPaden. Min älskling. 
 
Bilder från när vi passade BusarnaTok förra helgen!
 

Skeptisk tjej -09 på sista bilden :)