Sunny California

...not so much. Hallå, i går bröt inte solen genom molntäcket?! När jag vaknade vid 6.30 var det fint väder, men när vi väl begav oss ut för frukost var det molnigt. Sedan såg vi inte solen mer denna dag. Vi tog en båttur ut till en ö vid namn Coronado och strosade runt. Fick till och med lite regnstänk på oss! Blev mycket förvånade. Inte för att det gjorde så mycket, och det var verkligen bara ett stänk, men solen ska liksom skina i Kalifornien, så är det bara. 

Tillbaka till Coronado. Herre vad vi gick! 2,5 timme efter att vi nått ön åkte vi därifrån, efter konstant promenerande. Tusan vad ont vi hade i benen. Men bra med lite träning ändå, till kompensation för all mat som konsumeras... Köpte en pizzaslice innan vi satte oss på färjan tillbaka, ifall det plötsliga kaloribortfallet efter promenaden skulle ge några skumma bieffekter. Skulle ju ändå åka i 15 minuter innan vi nådde land och kunde gå och käka lite sushi... :) Dagen förflöt, våra fötter protesterade över allt promenerande men vi ignorerade. Hittade till slut och till min stora lycka några butiker (här är affärerna placerade i stora köpcentrum utanför städerna) och vi shoppade loss. Jacob hade tur och hittade precis det han behövde, på rea dessutom, och jag fick världens hjälp inne på Victoria's secret som jag ju längtat som ett litet barn innan julafton till. 

Nöjda med shoppingen satte vi oss på en Italiensk restaurang och sedan tvingade vi våra trötta ben hemåt. Konstaterade ännu en gång att vi älskar semester. Men vem tusan gör inte det?! :) 

Molntäcket från i förrgårkväll som inte ville lämna oss
En till solig bild från i förrgår :)

Sea World och första kvällen i San Diego

God dagens! 

Sea World avklarat. Efter upphämtning av nygrillad bagel och juice på morgonen begav vi oss ut på 105 South igen. Efter kanske 20 minuter var vi framme, en alldeles lagom tur ändå! :) Vi betalade för oss, gick in och styrde våra steg direkt mot Shamu stadium. Shamu är en späckhuggare, och jag råkade krossa Jacobs illusion om att Shamu är med på varje show (vem vet om Shamu fortfarande lever?!) bara genom att uttala orden. Då förstod han att det kanske var otroligt, men ändå något han valt att tro på sedan han var på Sea World senast, för sisådär 18 år sedan... :)

Showen var awesome! Men jag är förbryllad. Hur lär man en späckhuggare att göra så där? Hur, hur, hur? Jag blev galen och mumlade om och om igen; "Hur lär de dem det där älskling?" Men Jacob hade inget svar. De liksom hoppade unisont, de skvätte vatten med sina jättestjärtar och hoppade upp på podium och vinkade med lille fenan. Jag vinkade febrilt tillbaka, så klart. 

Jag får ju ofta höra att Wille är så väluppfostrad och så, men Wille är ju en väldigt smart hund som jag pratar med och liksom berättar att nu minsann ska du lära dig att rulla runt, lille Wille. Vad jag vet kan man inte prata med en späckhuggare? "Hoppa, späckhuggaren!" och febrilt vifta med armen känns spontant inte som något en späckhuggare bryr sig så värst mycket om. Muta med fisk såg jag funkade, men om någon kan berätta exakt hur de kan hoppa upp ur vattnet på given signal så hade jag varit tacksam. Supertacksam!

Vi såg en delfinshow också. I löve delfiner. Gick i en tunnel med hajar simmande över våra huvuden. Såg pingviner och åkte lite attraktioner. Där fanns en attraktion som såg ut som Kolorado på Liseberg. "Den åker vi älskling, det blir kul!" sa Jacob och jag nickade och tänkte att kul är ju alltid kul. 

Den var inte kul. Kolorado är trevlig, man kan bli blöt men ändå lite lagom blöt. När jag lämnade den här jävla attraktionen var jag dyngsur. Jag menar alltså hela vägen in till BH-och-trosor-blöt. En gång hamnade vi i en dusch som sprutade oss rakt i ansiktet så länge att jag trodde vi skulle drunkna typ. Jag kunde inte hålla upp händerna för ansiktet heller, nej nej, min stackars skinnväska med systemkamera och annat som inte gillar vatten gömdes under min skjorta som jag höll i ett krampaktigt grepp medan vattnet försökte ta livet av oss. 

I alla fall. Vi torkade till slut, lagom tills vi hittade en attraktion likt Flumeride som vi absolut ville åka. Jag drog en av killarna som jobbade på attraktionen till mig och väste hotfullt i hans öra: "Vart ska vi sätta oss för att få minsta möjliga stänk på oss?" Killen insåg allvaret och stammade längst bak, så där satte vi oss och fick alldeles lagom med vatten på oss. Mycket nöjd! :)


Fler bilder från Sea World finnes på systemkameran- kommer en annan dag!

Sedan lämnade vi Sea World bakom oss och körde mot San Diego. Efter en incident som var helt och totalt mitt fel skedde inga fler missöden och vi hittade utan problem hotellet. (Jacob beslutade att inte lyssna mer på mina vägdirektioner vilket jag rekommenderat redan från början) Ett superfint hotell! Med utsikt hela vägen till havet. In med väskorna och sedan gick vi längst Little Italy, området där vi bor, och hittade en mysig uteservering som dessutom hade Happy Hour! Jag drack bubbel för 5$, Jacob drack öl för 4. Till detta åt vi bruschetta och Jacob tog någon italiensk soppa med räkor och korv och det var fantastiskt gott allting. Efter två glas var promenerade vi ner till hamnen, och sedan vidare in i Downtown. Och vad hittade vi där om inte Cheesecake Factory?! My gaaad utropade jag och galopperade dit, vi tog in en bit Adam's special Peanut butter cup, och den var helt sinnessjukt god. Vi såg dock inte Penny, vilket var lite av en besvikelse. 

:)

Efter detta drog vi vidare till Gaslamp District, där alla barer finns. Satte oss på en med livemusik och beställde drinkar och öl. Sedan traskade vi hemåt och somnade gott. Jepp, vi har det fortsatt bra! :)

Två nätter i Carlsbad

Vaknade klockan 04 redan. Tvingade mina pigga ögon att stänga sig igen, klockan 04 kan man bara inte gå upp. Lyckades, och vaknade klockan 6 igen. Kollade lite TV, gick över gatan till matbutiken (sjukt hur mycket färdigmat det kan finnas!) och köpte schampo + balsam. Duschade, pratade med mannen i receptionen om vädret som var mulet, men han försäkrade att solen behagar komma klockan 10.00. Everyday, som han sa. Jobbigt liv, tänkte jag, att ha sol everyday. Skulle jag också vilja ha. 
 
När Jacob vaknade gick vi ut på Carlsbad Village Drive. Klockan var då 8, och ni som känner mig vet att jag då glatt skuttade nerför gatan. Jag bara älskar när dagen startar tidigt. Vi köpte varsin bagel, jag med jordgubbs-creamcheese och Jacob med blåbär, och en juice till detta. Jacob är btw i bagelshimmelen, här finns ju bagels överallt!! Han är mycket lycklig över detta.
 
Vi promenerade den dryga kilometern ner till stranden, blickade åt vänster och åt höger och konstaterade att den där piren där borta i fjärran, dit ska vi gå! 
 
Piren blickad tillbaka på när vi nådde Carlsbad igen
  
Två timmar senare nådde vi den. Då hade vi traskat hela vägen till Oceanside, nästa lille by. Solen sprack igenom molnen och fick dem fort som tusan att skingras lagom till att vi gick ut på piren och tittade på alla människor som fiskade. Längst ut låg ett fik som så klart inte serverade nyfångad fisk utan burgare, något Amerikanerna verkar älska lite mer än någonting annat. Vi köpte i alla fall en kaffe och en vatten och gick längs stranden tillbaka hem igen. En lagom morgonpromenad på 4 timmar, så när vi kom tillbaka var det dags för lunch. Åt på ett japanskt ställe och fick in varsin vansinnigt stor portion. Jacob, som tar seden dit han kommer, åt upp hela sin medan jag kämpade med en tredjedel. Crazy Americans.
 
En vansinnigt stor portion

Efter lunch svidande vi om till badkläder och gick ner till stranden igen. Solade och badade i vågorna, och konstaterade ännu en gång att livet är bra härligt. På vägen hem var det Farmer's market på en av gatorna, en marknad med massor av mat, frukt och grönt. Himla mysigt! Köpte en Peanut butter Sea shell (hey! vem köper frukt när det finns choklad?) som vi mumsade i oss på vägen hem. Duschade, konstaterade att det var tur att vi gick hem för våra kroppar började bli brända i starka solen, och gick ut och åt. Jag testade fish taco (mycket gott!) och Jacob, Amerikanen, tog burgare så klart. Bubbel kostade $7, så jag var i bubbelhimmelen. Drack 2 glas och sedan var det god natt. Kände inte av jetlag någonting alls under dagen, men när klockan slog 21 blev vi dödströtta. Så hem och nana, för i dag blir det seaworld! Och i kväll drar vi vidare till San Diego. Woop woop!