Sea World och första kvällen i San Diego

God dagens! 

Sea World avklarat. Efter upphämtning av nygrillad bagel och juice på morgonen begav vi oss ut på 105 South igen. Efter kanske 20 minuter var vi framme, en alldeles lagom tur ändå! :) Vi betalade för oss, gick in och styrde våra steg direkt mot Shamu stadium. Shamu är en späckhuggare, och jag råkade krossa Jacobs illusion om att Shamu är med på varje show (vem vet om Shamu fortfarande lever?!) bara genom att uttala orden. Då förstod han att det kanske var otroligt, men ändå något han valt att tro på sedan han var på Sea World senast, för sisådär 18 år sedan... :)

Showen var awesome! Men jag är förbryllad. Hur lär man en späckhuggare att göra så där? Hur, hur, hur? Jag blev galen och mumlade om och om igen; "Hur lär de dem det där älskling?" Men Jacob hade inget svar. De liksom hoppade unisont, de skvätte vatten med sina jättestjärtar och hoppade upp på podium och vinkade med lille fenan. Jag vinkade febrilt tillbaka, så klart. 

Jag får ju ofta höra att Wille är så väluppfostrad och så, men Wille är ju en väldigt smart hund som jag pratar med och liksom berättar att nu minsann ska du lära dig att rulla runt, lille Wille. Vad jag vet kan man inte prata med en späckhuggare? "Hoppa, späckhuggaren!" och febrilt vifta med armen känns spontant inte som något en späckhuggare bryr sig så värst mycket om. Muta med fisk såg jag funkade, men om någon kan berätta exakt hur de kan hoppa upp ur vattnet på given signal så hade jag varit tacksam. Supertacksam!

Vi såg en delfinshow också. I löve delfiner. Gick i en tunnel med hajar simmande över våra huvuden. Såg pingviner och åkte lite attraktioner. Där fanns en attraktion som såg ut som Kolorado på Liseberg. "Den åker vi älskling, det blir kul!" sa Jacob och jag nickade och tänkte att kul är ju alltid kul. 

Den var inte kul. Kolorado är trevlig, man kan bli blöt men ändå lite lagom blöt. När jag lämnade den här jävla attraktionen var jag dyngsur. Jag menar alltså hela vägen in till BH-och-trosor-blöt. En gång hamnade vi i en dusch som sprutade oss rakt i ansiktet så länge att jag trodde vi skulle drunkna typ. Jag kunde inte hålla upp händerna för ansiktet heller, nej nej, min stackars skinnväska med systemkamera och annat som inte gillar vatten gömdes under min skjorta som jag höll i ett krampaktigt grepp medan vattnet försökte ta livet av oss. 

I alla fall. Vi torkade till slut, lagom tills vi hittade en attraktion likt Flumeride som vi absolut ville åka. Jag drog en av killarna som jobbade på attraktionen till mig och väste hotfullt i hans öra: "Vart ska vi sätta oss för att få minsta möjliga stänk på oss?" Killen insåg allvaret och stammade längst bak, så där satte vi oss och fick alldeles lagom med vatten på oss. Mycket nöjd! :)


Fler bilder från Sea World finnes på systemkameran- kommer en annan dag!

Sedan lämnade vi Sea World bakom oss och körde mot San Diego. Efter en incident som var helt och totalt mitt fel skedde inga fler missöden och vi hittade utan problem hotellet. (Jacob beslutade att inte lyssna mer på mina vägdirektioner vilket jag rekommenderat redan från början) Ett superfint hotell! Med utsikt hela vägen till havet. In med väskorna och sedan gick vi längst Little Italy, området där vi bor, och hittade en mysig uteservering som dessutom hade Happy Hour! Jag drack bubbel för 5$, Jacob drack öl för 4. Till detta åt vi bruschetta och Jacob tog någon italiensk soppa med räkor och korv och det var fantastiskt gott allting. Efter två glas var promenerade vi ner till hamnen, och sedan vidare in i Downtown. Och vad hittade vi där om inte Cheesecake Factory?! My gaaad utropade jag och galopperade dit, vi tog in en bit Adam's special Peanut butter cup, och den var helt sinnessjukt god. Vi såg dock inte Penny, vilket var lite av en besvikelse. 

:)

Efter detta drog vi vidare till Gaslamp District, där alla barer finns. Satte oss på en med livemusik och beställde drinkar och öl. Sedan traskade vi hemåt och somnade gott. Jepp, vi har det fortsatt bra! :)
Jenny

Så roligt att följa er på eran resa. Får mig att minnas när jag bodde i LA o vi var Sea World. Träffade ni på de roliga pingvinerna. Fanns en som var helt tokig när jag var där som hoppade mellan två stenar fram o tillbaka o kom det upp någon annan på dessa stenar så puttade han ner dem om fortsatte att hoppa. Stod nog över 1tim o skrattade. Hahaha!!
Fortsätt att njuta av livet.
Puss puss

Jenny

Så roligt att följa er på eran resa. Får mig att minnas när jag bodde i LA o vi var Sea World. Träffade ni på de roliga pingvinerna. Fanns en som var helt tokig när jag var där som hoppade mellan två stenar fram o tillbaka o kom det upp någon annan på dessa stenar så puttade han ner dem om fortsatte att hoppa. Stod nog över 1tim o skrattade. Hahaha!!
Fortsätt att njuta av livet.
Puss puss

Victor

Hahaha skrattade så jag satte i halsen på lunchen med det där med colorade attraktionen =). Låter som ni har det hur gott som helst å som vädret e kanon

Svar: Hehe, tur att man kan skratta åt saker i efterhand... där och då var jag inte överlycklig kan jag säga :D Tur att här är varmt!
Sarah