God kväll!

Haj!

Måndag och jag håller på att frysa ihjäl. Jag hoppas innerligt att minusgraderna i vår lägenhet nästa år kommer vara ett minne blott. Något man inte riktigt tror kan ha varit sant, liksom.

I övrigt så har vi fått vattenläcka i badrummet. Javisst serrö, i torsdags när jag hade duschat efter träningen så knackade det på dörren och utanför stod grannen under. Det droppade vatten från taket ner i hennes badrum, sa hon. Det är vårt badrum som är ovanför hennes tak. Jacob, min händiga man, ställde upp vårt badkar på högkant och mycket riktigt fanns det en reva i mattan. Jag kan skriva svordomar (är ju ganska bra på svordomar) om det här, men just nu är allt jag kan tänka att om jag vetat i torsdags att det där var min sista riktigt sköna dusch på ett tag hade jag fasiken njutit mer. I dag låg jag ner i badet och duschade. Inte en droppe fick komma utanför karet och jag typ förfrös. Positiv syn på det hela: Vi är ett steg närmare nytt badrum. 

Annars då? Hängde hos min bästis i lördags. Sandra utfordrade mig med middag, och jag introducerade Settlers för sällskapet. Sålde in det som "Världens i särklass bästa spel" så förväntningarna var det inget fel på, men de tyckte det var kul! Konstigt hade varit annars, i och för sig. I går körde vi till Jönköping, Jakie och jag, och hämtade hem en TV-bänk som Max byggt till oss. Och den är så jäkla fin! Ska visa en bild så snart jag hinner hem från jobbet innan det blivit mörkt. 

Har också i tre dagar slipat på mitt följebrev som jag ska skicka med till förlagen när jag skickar iväg boken. LÄSTE DU DET DÄR?!?!? Skickar. Iväg. Boken. Det närmar sig slutet, och så fort som jag såg ljuset där borta i tunneln tänkte jag FÖLJEBREV, TJALALALA! också skrev jag ett följebrev. Slipar, förfinar och slipar igen. Känslan när jag skickar iväg den här Förbannade boken... fjärilar har redan flyttat in i min mage. 

Pajen med stort P

Hej hopp!

I går lagade jag en perfekt paj. Blev så förvånad när vi skar upp den, har aldrig lagat någon perfekt paj innan. Min definition av en perfekt paj: gött skal, krämig (inte rinnig!) fyllning och god smak. Så jag slänger upp den här, mest för min egen skull:

Pajskal:
3 dl mjöl
125 gram smör
3 msk kallt vatten

Jag avskyr verkligen att göra pajdeg. Avskyr att bli geggig om händerna. Men det fanns inget att göra, jag nöp ihop degen och blandade sist i vattnet och plattade ut i formen. Naggade, och ställde in i kylen.

Fyllning:
Chicken style strips 
Lök
Vitlök
Broccoli
Paprika
Cashewnötter
Sesamfrön

En burk creme fraiche paprika/chili
Typ två dl vanlig creme fraiche
2 ägg

Yeah, that´s it. Kryddade stripsen med salt, peppar, chili, paprikapulver och curry. Thaicurry tog jag med, har blivit en riktig sucker på curry. Jag förgräddade inte skalet, och det blev ta mig tusan bättre än vad det brukar. Jo, jag var nöjd, pajen var supergod. 

Har jag berättat på länge att jag har ett gött jobb? I dag klockan 10.30 gick vi upp till Fjäderborgen och körde badminton. Vi ska köra gemensam träning en gång i månaden- sjukt kul! Många vinnarskallar på Göteborgskontoret... 

En sista grej: Hade Wille i helgen. Världens bästa, underbaraste, duktigaste Wille. På Alla Hjärtans Dag låg jag här i soffan med de jag gillar mest: Wille på ena armen och Jacob på andra.

Var lycklig. Wille och Jacob gör mig lycklig. Jacob bäddade sedan ner Wille i soffan.

Och jag lade så klart upp bild efter bild på Instagram.

I går åkte jag och Wille till Fjärås där Lamines hela familj samlats från Paris. Det var skoj! Vi promenerade till Bräckan och jag hade med mig kameran. Den är lite bråkig, min nya kamera... trodde det skulle vara samma grej men icke. Otålig tjej!


Min första GIF

Rensade minneskortet på alla bilder och hittade ett gäng bilder på tok-Ollie från jag vet inte när. Sugen på chokladboll, det var han i alla fall.
 
Han är go han! :)
 
(på en mobil får du klicka på bilden för att se animationen)