Det blev en dam med långa ben

I morse påminde jag Jempa om att nu är det minsann bara en vecka kvar tills bebisen är här. Hon svarade att hon hoppades på max en vecka. Två timmar senare får jag ett sms; vattnet har gått. Jippiladijippihoo!
 
Jag blev så förväntansfull, äntligen var det dags för bebis! Äntligen dags att få veta vad som väntade där i magen. Vattnet gick men hon kände inget som liknade värkar, sa hon. Åk ner till sjukhuset ändå, din tok, sa jag och mindes Olivers blixtankomst till denna värld. Nänä, Jempa tog det lugnt. Började få värkar och ringde efter mamma och Lamine. Bestämde sig till slut för att åka ner. När de kom ner till förlossningen var Bebis ute på 13 minuter.
 
13 MINUTER?!?!? Jag bestämde där och då, när Jenny ringde mig och lät som att hon precis vaknat från en god natts sömn att hon minsann ska få föda mina ungar med. Hon är för tusan född för att föda barn! 
 
Så 3,5 timme efter att vattnet gick var hon här. Jepp, det visade sig vara en tjej där i magen. En liten Bella. Och du Bella, vet du vad? Din moster älskar dig redan, fastän jag inte ens träffat dig än. Din moster kommer för alltid ta dina fighter och finnas där, bara så du vet. För moster älskar dig hela vägen till månen och tillbaka.
 
Så nu är jag fyrbarnsmoster. Det ni!
 
 

Lite om en helg i januari

Hej!
 
Så är det söndag igen. Tänkte lite snabbt summera en väldigt bra helg:
 
Fredag
Mötte upp Jacob på The Rover efter jobbet. Är helt hooked på deras vegetariska burgare- godaste jag ätit! Så fick Jacob att prova den med, och han instämde med mitt omdöme. Så där satt vi och drack öl, drinkar och prosecco tills jag inte kunde hålla mig längre. "Följ med till kontoret för det är där din överraskning finns!" utropade jag och vi traskade bort till kontoret. Där väntade två tavlor, motivet visar jag här en annan dag. Jacob blev superglad och vi firade med att jag slog honom i lite pingis. Behändligt med ett pingisbord på jobbet. Sedan gick vi till casinot och spelade bort lite pengar. Man kan inte vinna varje gång, tydligen!
 
Lördag
Jag bakade frallor. Svor över frallhelvetena och att degen var så klibbig att den inte gick att klicka ut. Ja, jag mjölade händerna. Det var för tusan mjöl överallt! Men de blev goda tillslut i alla fall. 1-0 mellan mig och frallorna. 
 
Vi drog till IKEA och kollade kök. Har jag sagt att jag längtar tills vi får renovera? Om inte: JAG LÄNGTAR TILLS VI FÅR SÄTTA IGÅNG! Sedan åkte vi hem och på kvällen lagade vi ceviche med sötpotatis för att sedan se på film. American Sniper. Inte bra.
 
Söndag
Jag drog till gymmet och körde ben som nu flera timmar senare är alldeles ömma. I morgon kommer det vara god dag träningsvärk, det känner jag. Jacob inventerade alla förråd i källare och vind med övriga i styrelsen och när det var klart gick vi på promenad i det helt magiska vädret. Gick ner till Röda Sten och satte oss på fiket där. Allt är vegetariskt där på söndagar och maten är super. 
 
Nu
Har käkat bönbiffar med sötpotatis. Landat i soffan med lille datorn, lagt ut en annons på Blocket. Lite så. Ha det gott!
 
 
 

Tråkmåndag

Hej!
 
Måndag igen. För jävla trött måndag igen! Och morgonen började inget vidare. Jag är helt hundra på att jag ställde klockan i går vilket betyder att jag måste stängt av den när den ringde utan att vakna, något som nog aldrig hänt innan. I alla fall. Jag vaknar av att Jacobs klocka ringer. Blir irriterad. Somnar om och vaknar av att Jacob snarkar lite lätt. Blir irriterad. Somnar om och vaknar av att Jacobs klocka ringer igen. ARGIAJIRGJAIRGJ! (vrålförbannad). "Jacob, du väcker mig!" ropar jag och puttar på honom. "Hur tidigt ska du gå upp egentligen?" fräser jag likt en katt som är riktigt jävla sur. "Klockan är tjugo i åtta..." säger Jakie då. Varpå jag blir ännu mer irriterad. "Men varför har du inte väckt mig då?" *Jacob vänder sig om med en suck*
 
Okej, jag skämdes. Sa förlåt för mitt dåliga morgonhumör och kliade lite på ryggen och så. Jacob vaknar aldrig sur på morgonen. Jag ska ta efter den lilla egenskapen. En vacker dag, vilken dag som helst nu.
 
:)
 
Just det! Jag har ju velat berätta för dig att jag läst en så himla bra bok! Sophies historia. Jag läste och jag läste och jag läste lite till, och tre dagar senare var den slut och jag var ledsen. Eller, det var bitterljuvt, för äntligen läste jag en bok som jag verkligen gillade. Tråkigt bara att den tog slut. Så den rekommenderar jag! Sophies historia. Läs!
 
Jahopp, vad gör jag nu då? Chillar i soffan, tackar som frågar. Skulle ut och sprungit MEN JAG ORKAR INTE DET. Har tappat mitt träningssug igen, men vet att det snart kommer tillbaka. Det kommer med ljuset, tänker jag och önskar att det här mörkret som lagt sig som en nattsvart filt över vårt land snart ersätts av ljus till åtminstone klockan 19. Är det för mycket begärt? Att det inte skall kännas som natten när man går hem från jobbet? Inte mycket begärt om du frågar mig.
 
Håller på med en liten hemlig grej, hemlig för Jakie så därav kan jag inte berätta för dig här. Men jag ska visa bilder så snart jag visat Jacob. Lovar!
 
Tills dess: Tre bilder från Route 1.
 
Tjipp & haj!