Hej kompisar

Igår sladdade vi in vid Åsas församlinghem klockan 14.30 för att testa babyrytmik! Sanna & Aria går på det, så vi passade på att hänga med. Isabelle blev överlycklig så snart vi kom in i salen och hon fick se alla andra bebisar. Speciellt Aria blev Isabelle glad av att se, de båda skrattade åt varandra och jag gissar att både Sanna och jag i hemlighet blev lite tårögda. Skyller allt på mammahormoner! Och på att man älskar de där små pluttarna så mycket att allt de gör frambringar tårar i ögonen. Blödig är bara förnamnet nuförtiden. 
 
I alla fall. Vi var lite sena, hade handlat mat på Maxi innan för vi ville bjuda familjen Strandvik/Carlsson på lite käk. Egentligen var vi i god tid, men handla tar tusan tid. Speciellt med baby. Så i bilen på väg ner käkade Isabelle en smoothie med avokado (halleulja för alla klämmisar som finns!! räddat mig mer än en gång när hungersnöden är nära för lille bebis) och sedan sjöng vi sånger på babyrytmiken. Jag kunde inga sånger alls som de sjöng, förutom den enda som hade Gud med i texten. Kände mig som en mycket gudfruktig kvinna när jag stämde in i just den. Varför kunde jag den ens? Oklart. 
 
Betyg för babyrytmik av Isabelle: 5 av 5 möjliga. Som vanligt när vi hittar på något, hon älskar ju sedan gammalt att vara på tur. Hon hade noll fokus på mig dock, ville bara åla runt och spana in alla kompisarna. 
 
Efter sångstund åkte vi hem till Sanna och Felix. Tjejerna skötte sig mycket bra medan vi lagade mat och framåt kvällen spelade vi Settlers. Så klart. Denna gången vann rätt person, MOI med andra ord. Viktigt! Jag för statistik nu för vem som vinner mellan gångerna, mycket viktigt att jag tar hem detta.
 
Blev en sen kväll och vi landade inte på Ekedalsgatan förrän klockan 00. Isabelle vaknade till liv och låg och skrek till 02. Ville inte bli tröstad, ville inte bli vaggad, ville inte ligga nära. Tillslut somnade hon snyftande mot min axel. Lilla älsklingen, övertrötthet är inte att leka med. Note to self: Flickebarnet behöver sin sömn om dagarna. Annars blir det kaoz. 
 
Hon kompenserade dock sin dåliga natt med att sova till 11.30. Allt var förlåtet då. 
 
 

En bra natt

Visst, man använder sig ibland av uttrycket plötsligt händer det. Men i måndagsnatt... PLÖTSLIGT HÄNDER DET!

Åh, Isabelle. I måndags sov du oroligt på kvällen. Du vaknade flera gånger från att vi la dig vid 20 till att jag gick och lade mig klockan 00. Du vaknade till en stund efter jag lagt mig och fick en slurk mat och då tänkte jag: nä, nu testar jag. Testar att lägga dig i din säng. Jag gört bara.

Höll andan hela vägen när jag sakta, sakta sänkte ner dig i din kribba. Höll hårt i armar och ben så inget skulle smita och slå i kanten. Lade ner dig så försiktigt jag kunde och väl nere kastade du dig över på sidan med armen över grisen och sov vidare. Jag stoppade om dig och somnade jag med. (oerhört nöjd med att även jag hade heeeela sängen för mig själv 😇)

Sedan vaknar jag av att du ligger och bökar. Kikar på dig och du ligger i ett hörn av spjälsängen med rumpan upp i vädret och bökar. Känner mig konstig, liksom utvilad. Kollar klockan: 06.15.

Jag upprepar: NOLLSEXFEMTON!

Du sov alltså 6 timmar i sträck. Det har du inte gjort sedan du var liten valp! Känsla just då: Din crib är tusan lösningen för allt på jorden. 🙌🏼

Du somnade om i min famn och vi sov till sedvanliga 9.00 då du var en exceptionellt glad liten bebis. Inte bara mammor som blir glada av bra nätter! 😁

Den natten får fem av fem toasters. Natten till idag behöver vi inte ens snacka om, mer än att konstatera att du verkligen behöver sova längre stunder under dagen annars blir det övertrötthet deluxe och vi sover till 11.30 för att du inte somnar förrän 02... (ska dock tilläggas att vi inte kom hem förrän 00 igår)

Vattendjuret

Här vaknade vi upp till strålande väder och en lägenhet där det måste briserat en bomb. Hur lyckas vi?! Är de rörigaste personerna jag känner. Ändå tänker jag varje gång jag plockar undan att nu, NU, ska jag inte lägga allt överallt. Nu ska det bli ändring. Men nej. Urkasst. 
 
Isabelle har söndagsbadat. Hon älskar att bada! Plaskar som en liten tok, hänger sig ut över kanten för att hitta fler leksaker (läs mina produkter) och pratar med alla leksakerna. Mycket mysigt. Efter badet blev hon dödstrött så hon nanar nu igen. Tänkte på det idag, att jag inte njuter tillräckligt av att hon aldrig vaknar innan 9. Måste det någonsin ändras? Älskar att sova till 9, perfekta tiden om du frågar mig. 
 
Idag står det jobb på Tjolahopp på schemat. Julbord, så jag ska käka julmat... MMUUUUUUUUUUMS! Ska bli kul att jobba också. Fast Jacob och Isabelle ska på kalas till farbror och farfar, hatar att missa kalas. Tror jag är den som älskar kalas mest av alla i den här familjen. :)