Hej kompisar

 
Saker som fått mig att le idag:
 
1. Jag sätter alltid Isabelle på pottan när jag byter blöja nuförtiden. Ofta hamnar det något i pottan, men tidigare har hon liksom inte riktigt lagt någon vikt vid vad som hänt. Men idag tittade hon förundrat ner i pottan och var tvungen att hugga tag i min arm och ställa sig upp och kolla i pottan medan hon såg ut att tänka "ÄR DET SANT, KOM DET DÄR FRÅN MIG?!?!?" Hon satte sig gapskrattandes ner igen och gjorde om det hela tre gånger. Söta lilla unge
2. På Kungsmässan förut hade Isabelle ledsnat på att gå i butiker (hade hunnit in i två stycken, tack för det bebis) och jag överlade med mig själv: jag var vansinnigt sugen på kaffe och morotskaka, men skulle Isabelle gå med på det? Suget efter kaffe vann och vi satte oss på Linnéas. Bästa beslutet! Isabelle var i sitt esse, hon skulle flirta (blinka stenhårt med båda ögonen medan man flinar som en tok), busa och försöka få kontakt med varenda människa hon såg. När hon väl fick det hamnade hon i himmelriket och hon lät inte de stackarna vara på minst tio minuter medan hon charmade brallorna av dem. Tänk! Fika med min lilla dotter. Inte klokt!
3. Isabelle älskar när man sjunger "klappa händerna när du är riktigt glad", hon klappar då händerna som en tok varje gång jag börjar sjunga. Även "blinka lilla stjärna" gör hon rörelser till. Nästa ska bli imse vimse spindel- vi ligger i hårdträning
4. Jag har hittat världens bästa man att dela livet med. Grattis till mig! 
 
Annat som hänt idag:
 
Hälsade på hos Sandra & Simon och spanade in renoveringen av deras hus. Det är så nära färdigt nu va! Och det är så förbannat fint att jag fick gåshud på armarna när jag gick där. På riktigt! Tror att jag är nästan lite exalterad att de snart får flytta in som de är. Nästan. 
 
Nä, nu är det dags för bädden. Långhelg på ingång, så gött va! 
 

God kväll

Fasligt vad trött jag är. Ögonen går i kors, fastän dagen inte varit allt för betungande. Isabelle sover en gång per dag numera, och är vi hemma så att hon somnar i sin säng sover hon gärna 2-3 timmar. Idag var inget undantag, så när hon somnade vid 11 släppte jag precis allt och satte mig på balkongen och läste bok. För att undvika att bli överarbetad och allt sånt dära.
 
Negativt med att flickebarnet sov 2,5 timme idag: Jag har bränt mig. Min mjölkvita hy på dekolletaget har inte sett en enda solstråle ännu tror jag men det glömdes liksom bort där jag satt med fötterna upp på stolen framför mig med en kopp kaffe i handen. Satt och läste och hade det så gött, konstaterade nöjt att jag fått fler fräknar på näsan fast satan vad det kliade på bröstet? Kollar ner och bara HALLÅ TOKRÖTT! Bränd. Har jag sagt att mammalivet är tufft? Farligt och så. 
 
När Isabelle vaknade vid 13.30 gick vi ut i Slottskogen. Först lekte vi på en lekplats avsedd för mycket större barn en min lilla på under en meter, men vi hittade spännande saker ändå. Vad sägs till exempel om en GÅNGBRO som var så överväldigande spännande att flickebarnet var tvungen att gå över den minst femton gånger? 
 
Sedan kollade vi på pingvinerna. Och sälarna. För att sedan hamna bland gungorna på Plikta och käka lite sand i sandlådan. Traska mot Hemköp för att handla mat, och här ungefär hade Isabelle fullkomligt gett upp hoppet om livet och satt och skrek helt sjukt missnöjd i sin vagn medan den något svettiga mamman försökte med allt jag kunde komma på. Grötklämmis, leksakerna under vagnen, mitt Lypsyl som brukar funka men NEJ NEJ NEJ skrek Isabelle på sitt bebisspråk och blev inte nöjd förrän jag vände sittdelen åt andra hållet, så att hon såg framåt och inte mot mig. Då satt hon där och njöt av livet och jag frågade henne om hon inte tänkt flytta hemifrån i samma veva som hon klippte det bandet till sin mor. 
 
Dagens ungar. 
 
Hem och laga Zucchinifritters (har du gjort det?! sååååå gott! här haru receptet) med klyftpotatis och sallad med massor av salladsost. Åt så jag höll på att spricka.
 
Nu sover Isabelle sedan ca 2 timmar tillbaka och jag ska joina henne nu. Ska bara läsa lite bok först.
 
Tjarå!
Några bilder från en eftermiddag i mars som fallit i glömska. Från när Agnes & Ida hade ridbana över vattenleken på Fjärås Bräcka och Isabelle övervakade alltihopa likt en fångvaktare med sin piska (har jag berättat att det är hon som bestämmer här hemma?)
 
Just det. Flickebarnet är krasslig igen. Snorig som bara tusan och lite feber. Lille plutten! Läkaren vi träffade när hon hade öroninflammation sade att det är en myt att barn blir krassliga när de får tänder men jag vette tusan... känns som att alla får samma symtom när tänderna är på G? 

Tankar en måndag

Ikväll när vi läste bok i vår säng kröp hon bort till spjälsängen och skulle lägga sig där. Ville ha sin välling som hon drack upp på rekordfart. Gosade med grisen men kom inte till ro. Tog upp henne till mig, lade henne nära, nära, pillade henne i håret och sjöng alla sånger jag kunde komma på. Inklusive Say you won't let go och Snälla bli min varvat med vaggvisor. Hon vände och vred sig, skulle ligga över mig, skulle ligga med fötterna på mig, skulle ligga så nära att vi andades in samma luft, skulle bli kliad på ryggen. Till slut blev hennes ögonlock tunga och jag låg där och tittade på henne medan hon somnade. Så fin. Så fridfull. Hennes lilla krökta överläpp, hennes små händer. De runda fötterna som tar så många steg på en dag nu. Osäkra steg, långsamma steg för att hålla balansen. Håret som växt som ogräs den senaste tiden och nu lockar sig kring öronen och snart når henne ner till ögonen. Hennes lilla kropp i en nytvättad pyjamas och min hand i hennes. 
 
Man älskar så mycket att man blir rädd. Rädd för att förlora, rädd för att inte få uppleva allt. Få uppleva henne. Försöker slå bort de tankarna, tänka att jag kommer få vara med Isabelle tills vi är gamla och grå båda två. Låg och drömde mig bort till vår resa till Grekland i sommar. Hur hennes hand i min då kommer gå längst stranden och leta snäckor. Hur hon kommer leka i vågorna. Jag är helt övertygad om att hon kommer älska semesterlivet, bara få vara vi tre dag ut och dag in, bada hela dagen för att sedan sitta på en restaurang och lyssna på grekisk musik medan hon somnar i min famn på kvällen. 
 
Livet. Det händer precis nu, det glömmer du inte va? Njut nu, för guds skull. Okej?