God kväll

Fasligt vad trött jag är. Ögonen går i kors, fastän dagen inte varit allt för betungande. Isabelle sover en gång per dag numera, och är vi hemma så att hon somnar i sin säng sover hon gärna 2-3 timmar. Idag var inget undantag, så när hon somnade vid 11 släppte jag precis allt och satte mig på balkongen och läste bok. För att undvika att bli överarbetad och allt sånt dära.
 
Negativt med att flickebarnet sov 2,5 timme idag: Jag har bränt mig. Min mjölkvita hy på dekolletaget har inte sett en enda solstråle ännu tror jag men det glömdes liksom bort där jag satt med fötterna upp på stolen framför mig med en kopp kaffe i handen. Satt och läste och hade det så gött, konstaterade nöjt att jag fått fler fräknar på näsan fast satan vad det kliade på bröstet? Kollar ner och bara HALLÅ TOKRÖTT! Bränd. Har jag sagt att mammalivet är tufft? Farligt och så. 
 
När Isabelle vaknade vid 13.30 gick vi ut i Slottskogen. Först lekte vi på en lekplats avsedd för mycket större barn en min lilla på under en meter, men vi hittade spännande saker ändå. Vad sägs till exempel om en GÅNGBRO som var så överväldigande spännande att flickebarnet var tvungen att gå över den minst femton gånger? 
 
Sedan kollade vi på pingvinerna. Och sälarna. För att sedan hamna bland gungorna på Plikta och käka lite sand i sandlådan. Traska mot Hemköp för att handla mat, och här ungefär hade Isabelle fullkomligt gett upp hoppet om livet och satt och skrek helt sjukt missnöjd i sin vagn medan den något svettiga mamman försökte med allt jag kunde komma på. Grötklämmis, leksakerna under vagnen, mitt Lypsyl som brukar funka men NEJ NEJ NEJ skrek Isabelle på sitt bebisspråk och blev inte nöjd förrän jag vände sittdelen åt andra hållet, så att hon såg framåt och inte mot mig. Då satt hon där och njöt av livet och jag frågade henne om hon inte tänkt flytta hemifrån i samma veva som hon klippte det bandet till sin mor. 
 
Dagens ungar. 
 
Hem och laga Zucchinifritters (har du gjort det?! sååååå gott! här haru receptet) med klyftpotatis och sallad med massor av salladsost. Åt så jag höll på att spricka.
 
Nu sover Isabelle sedan ca 2 timmar tillbaka och jag ska joina henne nu. Ska bara läsa lite bok först.
 
Tjarå!
Några bilder från en eftermiddag i mars som fallit i glömska. Från när Agnes & Ida hade ridbana över vattenleken på Fjärås Bräcka och Isabelle övervakade alltihopa likt en fångvaktare med sin piska (har jag berättat att det är hon som bestämmer här hemma?)
 
Just det. Flickebarnet är krasslig igen. Snorig som bara tusan och lite feber. Lille plutten! Läkaren vi träffade när hon hade öroninflammation sade att det är en myt att barn blir krassliga när de får tänder men jag vette tusan... känns som att alla får samma symtom när tänderna är på G?