Tack för det, älskling

Det är löjligt lätt att lägga Isabelle nuförtiden. Hon sover bara en gång om dagen nu, brukar somna mellan 11 och 12 för att sedan sova i två timmar-ish. Jepp, jag vaggar henne fortfarande till sömns när hon ska sova på dagen, mest för att det är så förbannat mysigt. #varminpluttföralltidtack
 
På kvällen är hon väldigt trött. Redan vid 18 börjar hon gnugga sig i ögonen så vid 19 brukar hon vara klädd i pyjamas och lägga sig i sängen med mig eller Jacob (varannan kväll) och läsa bok. Nä, hon ligger inte still när vi läser bok. Händer typ en gång av fem att hon ligger och lyssnar. Men vi läser ändå, och är hon helt färdig med sin dag så börjar hon gråta och krypa till sin spjälsäng och då vrålar den som nattar "VÄRM FLASKAN!" vilket man då gör och går in med. Vi lägger henne i spjälsängen, hon spottar ut nappen likt en liten projektil och hade hon kunnat prata hade hon antagligen skrikit "GE MIG FLASKAN! GE MIG FLASKAN NUUUUUU!" Jepp, vi har lite motvilligt skapat oss ett vällingmonster här hemma. Lite fail på den, men hon älskar verkligen sin flaska. Ögonen går liksom i kors mot slutet av flaskan, och när den är slut till den allra sista droppen kastar hon den ifrån sig, stoppar in nappen och vänder sig om och somnar. 
 
Jomantackar. 
 
Annat som kan vara kul att dokumentera: 
 
Hon käkar gröt till frukost. Gröt med fruktpuré på och kokosolja i. Harregud, hon älskar verkligen kokosolja. Efter det får hon en macka med smör och ost (HARREGUD, hon älskar verkligen mackor) medan jag käkar frukost också. 
 
Mellanmål: Brukar mixa typ mango, banan, jordgubbar med lite havremjölk och havregryn för att sedan blanda med turkisk yoghurt. Fryser sedan och tar fram till mellanmål. Isabelle gillar mycket! (även jag, och lite halvfrusen smakar den som en vansinnigt god mjukglass). Grötklämmisar är även en gudagåva här hemma, speciellt när man är på språng.
 
Lunch: Efter hon sovit äter hon lunch. Ganska sent med andra ord, typ runt 14. Lagar fortfarande nästan all mat själv, nya favoriten är moussaka. Mycket smidigt att laga moussaka!
 
Alltså, veeeeeeet inte om det är fel men sen får vi liksom inte in några fler mål innan det är dags för middag. Men hon äter som en mindre häst så hon verkar inte hungrig förrän middagen. 
 
Middag: En burk till. Och sen minst hundra majskrokar medan Jacob och jag äter upp. Mycket som hon älskar, majskrokar är på topp tre.
 
Kvällsmat: Välling. Blandar fortfarande med ersättning. 210 ml vatten, 3 msk välling och två skopor ersättning. Lite rapsolja i som verkar sätta sig rätt i dubbelhakorna. Hon kommer tacka oss för det. 
 
Är dålig på att få in frukt, Isabelle älskar inte frukt ännu. Banan avskyr hon, mango går ner om den är söt, äpple blir hon förbannad om man serverar. Päron kan gå hem ibland. 
 
Joråsåatte, så där ser en dag ut. Lovade mig själv någon gång innan barn att jag inte ska vara så knusslig när det kommer till mat. Alltså hålla stenhårt på att vid lunch MÅSTE det serveras hemmalagad lunch. Häromveckan skulle vi åka pendeln mitt i sov- och ättiden, inte bra det fattar vem som helst. Då rusade jag in på Espresso house och köpte en panini för oss att dela på. Funkade fint. Barnet blev mätt och mamman med. Handlar inte om att ge henne skit, vi har fortfarande inte gett henne kakor/bullar/godis/saft/läsk/annat uppenbart sockrigt (ser inte att det finns någon mening med det) och det underlättar helt klart att jag får noll skuldkänslor om jag själv skulle ta en chokladbit fastän inte hon får. Tänker bara att jag gör henne en tjänst. "Mamma håller dig borta från socker", tänker jag och ler nöjt. Stackars barn. Hoppas vi inte ger henne men för livet. 
 
:)
 
Just det! Viktigaste: Det går sedan en månad tillbaka typ att bära henne upp från bilen när hon somnat i den för natten. Wohooooooo, halleulja och allt sånt där! Så underbart att ta på henne pyjamas där vi är, värma flaskan som hon får i bilen för att sedan tokdäcka och bli uppburen av oss utan att ens höja ett ögonlock. Det är tusan omöjligt att väcka lilla fröken. Älskar det, och behöver det. Är helt vansinnigt klumpig. 
 
Glömde även- hon sover till 7. Äter en flaska vid 23-00 och däckar sedan och sover till 07 som en tidsinställd liten klocka utan någon snoozefunktion. Eller, nu ljög jag. Imorse när jag som vanligt drog henne över till vår säng och lade henne på mig och andades in hennes fantastiska doft somnade hon medan jag pillade henne i håret. Mysigaste stunden på hela dagen, den när hon ligger tätt, tätt mot min kropp och andas med sin morgonandedräkt mot min näsa*. Varierar att vara mellan som idag femton minuter till typ 30 sekunder. Beror lite på om myrorna hon har i rumpan vaknat till liv ännu eller ej. 
 
*Tror inte min morgonandedräkt skapar samma magi