Till Isabelle

Hej Isabelle,
 
Idag fyller du 1 år. ETT år! Jag frågar mig iderligen vart tusan tiden egentligen tar vägen samtidigt som jag inte minns hur livet var innan dig. Eller, för att vara sanningsenlig så minns jag knappt tiden då jag ammade dig. Måste väl vara flera år sedan, eller?! Det händer så himla mycket med dig och det händer grejer varje dag. Och du, min tokiga lilla skatt, är det bästa som jag vet på hela denna jord. 
 
Tänk att det är ett år sedan vi åkte in till Mölndal med värkar för att några timmar senare få träffa dig. Att det var du som låg i min mage och växte och som sedan kom till oss och vände upp och ner på allt. För visst kunde jag och din pappa föreställa oss hur det skulle bli, men vi kunde aldrig föreställa oss den kärleken som vi skulle känna till dig. För fortfarande så här 365 dagar senare blir vi fortfarande tårögda av att se dig le. Varje dag ler vi fånigt mot varandra över saker som du gör och liksom suckar mot varandra och tänker att du helt enkelt måste vara den bästa ungen på jorden. 
 
För för oss är du just det. Du är den bästa ungen på denna jord, för du är vår unge. Det känns som att vi vunnit högsta vinsten som får följa dig och allt som händer med dig. Från att ha varit en skör liten fågelunge som låg precis där man la dig har du nu blivit en tokglad liten tjej som busar och absolut aldrig ligger kvar där man lagt dig. Inte ens när du sover ligger du där du somnade när vi nattade dig. Du är nyfiken på precis allt och det är bra! Var alltid nyfiken, ifrågasätt allt och våga saker du inte trodde var möjliga. Du har mig och din pappa så hårt lindade runt ditt lillfinger att vi står bakom dig i allt, vår älskling. Det kan du lita på. 
 
Så här 12 månader på jorden har du lärt dig en hel del grejer. Du ställer dig upp mot precis ALLT, men är alldeles för försiktig av dig för att våga ta ett steg utan att hålla i våra händer. Jag VET att du kan gå, för du går hur fint som helst om du så bara håller i min tumme, men du är inte riktigt redo ännu att ta ett steg själv. Du skrynklar din lilla näsa och ler stort mot alla du möter. Vinkar gör du med, gärna med båda händerna. Du hittar på bus, och har börjat visa väldigt tydligt vad du vill. Som förut när du ville sätta dig i vardagsrumsfönstret och titta ut, då ställde du dig vid soffan där nedanför fönstret två gånger och skrek ditt allra högsta tills jag fattade vad du ville! Samma när du äter och vi inte är tillräckligt snabba med att ge dig maten. Herre-min-lilla-gud vilken pipa du fått. 
 
När jag frågade din pappa vad han tycker är typiskt för dig just nu, fick jag detta till svar: Skratta spontant - du älskar verkligen att både skratta så hjärtat blir alldeles varmt eller bara lätta upp stämningen med fejkskratt ;) Slänga ner grejer - My god, du gör oss galen. Allt ska i backen, för att sedan bli sjukt nöjd när du får det tillbaka. Rulla runt på skötbordet - Ett ord: Livsfara. Och svett. Det är svettigt att få på en ålande unge blöja. Klättra - hur tusan fick du såna skills i klättring? Trappstegar, trappor, you name it. Du är snabbare än blixten och klättrar som att du aldrig gjort annat. Älskar välling - ja, vad har vi gjort egentligen... skapat ett vällingmonster. ...och majskrokar - jepp, majskrokarna funkar alltid när vi vill lirka till oss lite extra tid :)
 
Alltså dra mig baklänges, det är en fröjd att få vara din mamma. I ett år nu har jag haft mitt hjärta utanpå kroppen och oroat mig för kvävningsrisker och plötslig spädbarnsdöd. De orosmomenten kommer ersättas med andra när du växer upp, och jag försöker få dig att lova att aldrig låta något hända med dig. Mitt liv är du, mitt hjärta äger du, allt som jag är och har varit har ersatts av dig. Och jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. 
 
Isabelle, jag kunde inte ana hur mycket kärlek man kan känna för en annan person innan du kom till oss. Min dotter, min älskling, jag älskar dig till månen och tillbaka och det gör jag idag, imorgon och för alltid. Vänd dig till mig i allt, kanske att jag blir arg först men sen ska jag försöka förstå. För tusan lilla barn, jag älskar dig mer än det finns ord. 
Damn, har aldrig förberett en fotografering så här mycket innan. Bakade tårta tidigt imorse, ställde fram allt jag kunde tänkas behöva för när jag väl satte Isabelle vid tårtan visste jag att det inte skulle gå att komma på något som eventuellt missats! Kände när jag kollade i kameran att nä, det blev nog inte som jag tänkt. Men på datorn blev de bättre än jag kunde ana! Så himla kul. Fina, tokiga unge. Älska alltid kameran också, okej? 
 
 
Harregud, glömde ju berätta det du gör allra bäst! PUSSAS. Vi får så många goda pussar på en dag va, många kommer helt spontant och om du börjar pussa en person i sällskapet så är det väldigt viktigt att ALLA får en puss. När du sitter där med munnen vidöppen och ögonen lite halvt slutna bråkar din pappa och jag vem som kommer snabbast fram till dig, blöta pussar har verkligen aldrig varit så gott!