Två böcker

Isabelle och Jacob sover. Jag har gjort mig iordning för dagen, tvättat tre tvättar och målar nu naglarna. Tystnaden och att få göra saker utan att bli avbruten... aaaaaaah. 
 
Har läst ut två böcker precis. Den första, Stora små lögner av Liane Moriarty var fantastiskt bra. Kände när jag läste sista sidan att damn, den här ska jag läsa igen. Handlar om en liten småstad i Australien och tre kvinnor där. Ett mord har skett, men vi vet inte vem det är som har dött eller hur (OBS!! Ingen jäkla deckare. Hyser fortfarande avsky mot deckare), och hela boken går ut på att komma dit, till en kväll då det är frågesportskväll på skolan där kvinnornas barn går. Liane skriver på ett väldigt humoriskt sätt om svarta saker. Många gånger har jag skrattat i boken åt allt tokigt karaktärerna är med om, några gånger har jag gråtit med de här kvinnorna och deras öden. Hon skriver helt klockrena saker som man känner igen sig i, och hur hon beskriver situationer... jag önskar att jag kan skriva som Liane när jag blir stor :) 
 
Den andra jag läst är Dödssynden av Harper Lee. En klassiker tror jag? Skriven ur en 8-årig flickas perspektiv. Hon bor i Amerikanska södern under 1930-talet då svarta inte längre är slavar men fortfarande står utanför samhället. Scout, som flickan heter, bor med sin bror och sin pappa (de är vita) som är advokat, när pappan får ett fall på sitt bord om att en svart man våldtagit en vit kvinna. Fallet är solklart att den svarte mannen inte gjort detta, men på den här tiden har de vita alltid rätt och livet är förbannat orättvist mot svarta människor. En väldigt fint skildrad bok, man får följa hur Scout tänker och ser på allt som händer runtomkring henne. Hur en orättvis värld ter sig genom ett barns ögon. 
 
Nu har jag börjat på en till av Liane Moriarty. Har redan läst Öppnas i händelse av min död av samma författare och den var också väldigt bra! Gillar när man får följa olika karaktärer genom boken.
 
Nä, nu är det dags att bege oss mot påsklunch hos familjen Ahlström och sedan blir det middag hos Sandra och Simon. Ha de!