10 månader!

Idag fyller minimänniskan 10 månader! 🎉 Harregud, det är en fröjd att vara hemma med Isabelle nu. Det var kämpigt där vid 4-5 månader då man inte riktigt visste hur man skulle underhålla en bebis som tröttnade på saker och ting snabbare än en get blinkar. Nu är det förbövelen hon som underhåller mig. Hon slänger huvudet på sned när hon sitter och äter och tycker att hon är helfestlig (vilket hon är, jag skrattar varje gång), hon leker tittut genom att dra upp haklappen över hela ansiktet för att sedan titta fram och se ut som att hon bara "hallå hallå jag var borta en eeeeeevighet men här är jag nu igen!", hon leker tittut med filten i vagnen när vi står i tråkig kassakö på Kvantum, hon leker för guds skull tittut med sin egen tröja om inget annat att gömma sig bakom finns att tillgå just när infallet drabbar henne! Hon räcker ut tungan om stämningen sjunker ens en grad, hon blinkar stenhårt med båda ögonen och skakar maniskt på huvudet medan hon ler det där pillemariska leendet som bara hon kan och hon har blivit helt galet kittlig under amarna men kan inte för något i världen stoppa sig själv från att slänga upp dem över huvudet varje gång vi byter blöja.
 
Favoriten sedan några dagar tillbaka är att krypa iväg i lägenheten. Hon kryper över tröskeln från köket till hallen och sätter sig där med världens leende och bara; "bara så du vet mamma så rymmer jag nu, jag har redan kommit hela vägen hit till hallen så jag drar nu. Tjarå!" sen kryper hon vidare och så ska man springa efter medan man antagligen alldeles för gällt hojtar "nuuuuu kommer jag och tar dig!" för då kryper hon så snabbt så att hon nästan ramlar omkull medan hon tjuter av skratt. 
 
Som sagt. Vi har en hel del kul här hemma om dagarna nu :) Världens bästa lilla unge! Jag trodde att matningen gick sisådär då det känns som att hon alltsomoftast äter alldeles för lite. Vi vill ju inte hålla på att truga, inte hålla på med "ta nu en sked till" för vi vill att äta mat ska vara kul, inget tvång. Tror att sätter vi tvång och tårar vid matbordet nu kan det bli en negativ spiral och det vill vi icke. Har alltså oroat mig för att hon inte får i sig tillräckligt, men närå. Lilla fröken följer sin kurva finfint och får i sig det hon behöver, det intygade Ann på BVC minsann. Och det är ju inte så att hon inte äter alls. Vissa dagar äter hon som en häst medan hon andra dagar äter mindre. Så äre bara, så vi köper läget. 
 
Öppna förskolan har snabbt singlat upp på Isabelles topp fem, hon bara älskar att leka med andra barn. Eller, leka och leka. Hon älskar att vara i samma rum som andra barn, stanna upp och spana in vad de gör, ta rygg på någon annan krypande kompis, ställa sig upp mot en miljard olika leksaker eller bli tokglad när någon snorig unge snor hennes leksak (hon tar just det sista scenariot väldigt mycket bättre än hennes mamma som kanske knyter näven lite och viskar hot mot det lille barnet som snor mitt lilla änglabarns grejer😇). Hon älskar att vara ute och åka vagn, sitter snällt i uppåt en timme och bara spanar och hon har börjat att snacka som en tok. Da da da da da da daaaaaaa hörs hela dagarna. Och hybriden; mampap. Väldigt jämställt av henne att ha hittat på den där blandningen av mamma och pappa. Kanske hon redan förstått att det blir lugnast så?! Här hemma är det fullt sjå med att vinna kampen kring om hon kommer säga mamma eller pappa först, och faktiskt mena det? (hon säger ju både mamma och pappa men kan lika gärna säga det till en katt eller en dammråtta. Tar det inte som att hon anser sig ha samma känslor för dammråttan som för mig dock. Det kan hon väl inte?!?!?!). Nåja. Mampap får funka tills hon säger mamma till mig. Gud nåde flickebarnet om hon ropar på pappa innan hon ropar på mig. 😇
 
Okej, det var den lille resumén. Eller jo! Sömn måste man ju ha med också. Vi är fortfarande mycket nöjda med beslutet att hon ska nana i egen säng. Hon somnar mellan 19-20, sover vanligtvis till ca 01 då hon BEGÄR (hell breaks loose om flaskan inte levereras PÅ EN GÅNG OCH MED DETSAMMA när hon känner att det kurrar i magen!) en flaska till för att sedan sova till 7-8 då hon står i sin säng med världens största smile och bara "MAMMA OCH PAPPA DET ÄR EN NY DAG OCH DET ÄR JU HELT UNDERBART!" Behöver inte kommentera huruvida jag och hon delar den alldeles för positiva synen på livet sådär precis när man vaknat. Tur hon är söt. Och gosig. 
 
På dagen sover hon en eller två gånger, beror på om jag kan hålla henne vaken. Men oftast somnar hon vid 11 och sover i två timmar för att sedan somna vid 16.15 och bli väckt 17. 
 
Nu får det vara nog! :) Avslutar helt enkelt med: Isabelle, du är en makalös unge. Vi älskar dig över precis allting annat som finns på denna jord, och motvilligt erkänner jag att du har både din mamma och din pappa stenhårt virade kring ditt lillfinger. My gad, jag kommer aldrig kunna neka dig något, min älskade lilla plutt. 
 
Vikt: 8 140 stadiga kilo
Längd: 71 cm över havet
 
...och nope. Inga tänder än. 😁  (tänder är för töntar tyckte jag mig höra henne säga häromdagen)
månad - summering