21 feb - Dagen vi blev med hus

Harregud. Tänk som en dag kan gå ändå. Här vaknar man i godan ro och tror att det är en alldeles vanlig tisdag. För visst kommer det huset vi började buda på igår falla oss ur händerna, precis som de tidigare vi kollat på? Inte kan väl... 
 
Jepp. Jag hade en hel del fjärilar i magen imorse. Vi kollade på ett hus i lördags, i Fjärås, och Jacob var den som mest föll pladask. Jag håller mig ifrån sånt där, falla pladask, eftersom jag blir så vansinnigt besviken när det sen inte blir vårt. När jag föreställt mig hela livet där; redan sett Jacob vid grillen och Isabelle skrattande på gräsmattan. Du vet, man drömmer sig in i liksom. Och Jacob är en Onsala-pajk och Onsala-pajkar eller Onsala-folk överlag tycker inte att Fjärås är drömmen att bo i. Men, han tänkte om där min kära man. Såg fördelarna, och förälskade sig i ett hus på Sivers väg. Så där var vi i lördags. Ett hus med ett galet utgångspris. För att vara i Fjärås. Så vi tänkte att vi skulle lägga ett underbud, men tji fick vi. 200' över blev första budet. Ytterligare 100' när bud två kom in. Så vi satt här hemma igårkväll och svettades och räknade och räknade och svettades. Vad blir vår månadskostnad om vi lägger ett bud på det här? Kommer vi klara om räntan sticker med så här mycket? Vi var nervösa båda två. Men tillslut ropade Jacob rakt ut: Jag gör det bara! Också tryckte han på skicka på meddelandet han skrivit ihop till mäklaren med vårt bud. Sedan - väntan. Olidlig väntan. Imorse terrade jag Jacob och han i sin tur terrade mäklaren. Ringde och ringde, vi visste ju att de som la bud nummer två skulle skriva på papprena på förmiddagen och vi måste liksom hinna in emellan med vårt bud. 
 
När vi väl får pratat med mäklaren godtar inte säljarna vårt bud. Jacob gastar ur sig att vi höjer med ytterligare 50', tar säljarna vårt bud då? Jodå, det gör de. Jacob ringer hem till mig och säger att han åker från jobbet nu (klockan var 12) och att jag och Isabelle ska snabbt göra oss klara. Han sa: De andra budläggarna har inte matchat vårt bud. Därochdå trodde jag nästan att jag skulle svimma. Efter mäklarens radioskugga hela morgonen var jag helt HUNDRA på att de andra som var intresserade satt och skrev papper. Och så plötsligt var det vi som skulle göra det?! Fnissar och går omkring i lägenheten och försöker packa ihop saker till Isabelle att ha med. Mitt huvud är helt tomt, det känns som att jag rör mig i sirap. Kan. Inte. Tänka. Får på Isabelle overallen och går ner till Jacob. Vi börjar färden neråt som fasiken känns 200 mil längre än vanligt. Just det! Strax innan här hade Jacob den goda smaken att ringa till mig och bara; "Det blir ingen affär, någon har budat 100' till". 
 
Och sen bara: Nää! Skoja bara!*
Vem gör så?!?!?
 
Nåväl. In på kontoret i Kungsbacka, träffa säljarna, få reda på att ytterligare ett bud faktiskt har lagts en halvtimme tidigare som var 60' över vårt men att säljarna tackat nej till det. Plus att de som lade bud nummer 2 ville matcha vårt bud men det tackade säljarna också nej till, då vi lagt vårt bud först. Så det var nog ändå meningen att vi skulle få detta huset. Det var nog meningen att just vi ska flytta till Sivers väg i september. Och tänk. Där ska Isabelle växa upp. Där ska vi få lära henne cykla. Där ska vi ha otaliga grillkvällar på altanen och där ska vi gå barfota över gräset och äta solvarma tomater tidigt en sommardag. Alltså. Känslan just nu - så jäkla mycket lycka. Så ofattbart och så otroligt roligt!
 
Och det bästa? Jag kommer ha fem minuter gång till båda mina syrror. Och typ en kvart till min allra bästa vän. Betyder att Isabelle har så nära till både kusiner och kompisar. Livet. Villalivet. Jag längtar. 
 
Vårt hus!**
190 kvm hus och 950 kvm tomt. Kommer ha en hel del space, vi tre... :)
 
*Inte okej. Verkligen hemskt lite okej!!
**FATTA VÅRT HUS?!?!?!? Jag fattar noll. Huuuuur många vuxenpoäng?! Nä. Ska upp och försöka hoppa ur mig alla lyckorus som fullständigt tagit över min kropp exakt hela dagen. WAAAAAAAAAAAAAAAA!
Jenny

Är så glad för eran skull!
Grattis till ert nya hus! 😘❤️😍

Svar: Taaaack! Så himla kul! :)
Sarah

Susann

Grattis till ett fint hus, så roligt! Kram

Svar: Tack! Vi längtar förbaskat mycket till inflytt... :)
Sarah