Poolhäng en solig dag i juli

Lina är den bästa vän en vän med barn kan ha, punkt.
 
Från att vi dök upp hos hennes mamma imorse har hon sett till att Isabelle och jag har haft en toppendag. Fixat smoothie när vi kom som hon visste att Isabelle gillade, köpt massor med frukt och gick iväg på äventyr på tomten med Isabelle när jag behövde göra annat. Dagen har verkligen varit grym! Isabelle har varit på sitt allra bästa humör och badat i ett (Linas mamma råkar ha en kick-ass grym pool med sisådär 25 grader i vattnet på tomten) (I löööve), och ätit som en mindre häst dessutom. Skönt, då det varit en dålig ätar-period på en vecka eller så som verkar ha brutits nu för hon hade nåt i munnen exakt hela dagen. Piroger, blåbär, vindruvor, nya favoriten vattenmelon och vinbär. Och några TUC-kex däremellan. Jesus vad hon älskar de kexen.
 
Igår stod jag i köket och svor i ca 2 timmar vilket resulterade i ett gäng piroger. Mamma gör världens godaste piroger, och de är ju smidiga att ta med när man ska på utflykt så jag tänkte att nu gör jag det. Jag bakar. Fyllningen är inga problem, själva lagandet av maten kan jag göra i sömnen. Men när det kommer till deg-helvetet... fan. Jag hatar verkligen att baka. Följde receptet men behövde typ dubbelt så mycket mjöl och det var deg precis överallt då den var kladdig som fan. Ropade efter Jacob med panik i rösten och bad honom "lösa degen bara" för jag gav upp. Han löste det och jag kunde fortsätta med pirogerna. Problemet sen: Få bort all jä€%&&%# deg från bänkskivan. Stod nog i en halvtimme bara med det och var geggig utav bara tusan precis överallt. Men pirogerna blev goda! Så tog med ett gäng till vårt poolhäng idag och gjorde en tzatsiki och tomatsallad till. Mycket smarrigt. 
 
Nä, såna här dagar lever man på ett tag alltså. Sol, bad, toklycklig unge och himla härligt umgänge. Isabelle har dykt från kanten säkert tjugo gånger idag. Hon tycker det är så kul! Älskar att hon är ett litet vattendjur. Älskar att jag från hennes dag 1 varit så förbannat klumpig när jag badat henne så att hon (stackarn) alltid har fått stå ut med att ha fått vatten i ansiktet, för hon kunde inte bry sig mindre om sånt. Älskar att hon älskar att vara iväg, att hon tycker att allting är så himla spännande och jag älskar att hon får alla runtomkring sig att le för att hon gör så tokiga saker. Min lilla skrutt. Det finns verkligen ingen som dig <3
Inte Linas mammas kick-ass pool, men likväl svalkningsmöjligheter för lilleplutt hemma hos farmor och farfar när vi var där häromdagen

Det senaste med Isabelle

Vi var på Mio och några andra butiker häromdagen och spräckte helt och totalt vår budget till nya huset. Vi är alldeles för spontana och har verkligen alldeles på tok för lätt för att totalt kära ner oss i grejer. Som på Store, där stod ett matsalsbord med stolar som vi båda dreglade så mycket över att vi till slut var tvugna att köpa det. Sedan gick vi in på Sova och blev helt bortkovrade av en säljare där och gick därifrån med en Tempursäng som vi antagligen kommer sova galet gott i då den måste vara stoppad med våra pengar typ. 
 
Nåja, på Mio i alla fall sprang lille monstret omkring lös och det nya nu är att ropa HEEEEEEJ till alla hon möter. Alltså, hon ropar sjukt högt, och ljust. HEEEEEEEJ utropar hon och ler sitt 4-gadd-leende. Vansinnigt söt, så klart. Hon byter lätt familj också. Säger man hej tillbaka kan hon tänka sig att följa med den nya familjen runt lite. Ibland undrar jag hur mycket hon älskar oss egentligen. 
 
Hon har även lärt sig säga Gurka, låter ungefär som någon snobb med rullande r ska säga det. Svårt att förklara, eller kan du höra det framför dig? Väldigt lång betoning på U:et, rulla på R:et och avsluta med ett starkt KA så är du hemma. 
 
Hennes favoritgren här hemma är att man ska räkna ETT, TVÅ, TREEEEEE också ska hon slänga sig bland kuddarna eller rusa iväg mot en. Moster Linda som lärde henne det, och vill hon att man ska börja räkna sitter hon och försöker själv: to, to, TOOOO låter det från min lille tok då. Vi jobbar även hårt med att klappa på folk. Klappa pappa, säger jag i sängen på morgonen innan han vaknat och hon lägger sin knubbiga hand på hans kind och klappar så fint. Funkar bra på allt och alla! Hundar, andra kids, kompisar. Alla ska vi klappa, och skulle hon slå lite först räcker det att jag säger "Nej, Isabelle, klappa!" så klappar hon istället. Funkar även med ett "Pussa pappa!" så ger hon honom en riktigt god blöt puss. Ljuvliga lilla unge! 
När vi räknade ETT-TVÅ-TREEEE i Grekland :)

Några bilder från Bräckan

Kan inte nog beskriva hur jäkla lycklig jag är över att jag lyckats överföra mitt lilla fotointresse på Sandra! Ständigt tjat om bländare, rätt vinklar och motljus och allt sånt där gjorde att hon tillslut gav upp och köpte sig en liten kamera som hon hanterar helt GRYMT! Är så imponerad av henne och hur fort hon lärt sig saker som tog mig flera år att lära. 
 
Så vi bestämde oss för att styra upp en liten fotosession uppe på Bräckan en solig kväll i juni och bilderna blev så härliga. Sommaren alltså, vilken grej.
 
 
Vi har minst sagt ett mindre bibliotek av bilder att visa på Isabelles och Ebbes bröllop om man säger så. Ebbes benämning på Isabelle sedan några månader tillbaka är Bellbe, enligt Sandra frågar han efter Bellbe minst tolv gånger om dagen. Det ÄR kärlek!