När åldern gör sig påmind

Har jag blivit gammal? Ligger här i skuggan och tycker livet är härligt. Förr var det PRESSA, PRESSA, PRESSAAAAA som gällde fastän svetten rann ner i ögonen och man tyckte det var jobbigt som fan att vara så jävla varm. Nu ligger jag här i skuggan av ett olivträd och läser bok. Har det gött. Känns som att någon blåser på mig med blåslampa dock, så varmt är det. 42 grader mättes upp idag. Det är varmt som fan. 

Vi älskar dock fortfarande Grekland! Det är lite som rysk roulette att gå ut och äta med Isabelle bara. Om jag skulle be den lilla fröken stava till Tålamod hade hon kommit till T och sen glömt vad jag frågade och börjat på nästa äventyr. My gad. Hon är liksom inte nöjd, och GUDARNA SKA VETA hälsar Isabelle att det värsta på jorden är barnstolar. Man bara du är 15 månader, VART SKA DU SITTA DÅ?!?! Och hon bara svarar med ett: vet jag inte, lös det. 

Skitunge. 

Men grekisk mat är 🙌🏼. Jag gillar inte fetaost hemma, här får jag inte nog. Trevligt folk som hjälper oss muta lille barnet med kakor när hon vägrar sitta still på restaurangen också (hon som jobbade där bara, får hon äta kaka? Jag tänkte snabbt NEJ men sen bara, JA för i helvete, ge henne vad som helst bara vi får äta upp)

Fick bästa kommentaren av en kypare igår när jag och Jacob turades om att springa efter lilla fröken som skulle vinka på bilar och KATTA (här finns många katter och Ebbe säger katta så det har visst tagits efter här), han frågade hur gammal hon var och sa sedan: I got a 17 month old baby, so we're in it together. 

Så fint att jag ville börja gråta. 

Nejmenalltså hon är snäll också. Bara lite dåligt tålamod, lite för nyfiken för sitt eget bästa (hon drar liksom iväg och när vi ropar vänder hon sig om och vinkar och fortsätter sedan gå 😳) MEN en sak har vi gemensamt: vi älskar att bada. Hon flyter runt i det kristallklara havet här i sin flytring och älskar livet. Plockar stenar på stranden som hon lägger i sin lille spann. Leker med de andra småttingarna här (har fått en kompis som heter Kian som är 3 dagar äldre) 

Semester är fasiken det bästa som finns ändå. Ligga här i gräset i skuggan av träden med poolen på ena sidan och havet på andra, med en bebis som skrattar och leker och busar som aldrig förr... ja, det är inte dumt det.

Vi älskar Grekland

Tja kompisar!

När vi nådde grekisk mark imorse funderade jag på skilsmässa. Alltså, stressen med att ge sig iväg hemifrån klockan 05 för att komma till ett Ö V E R F U L L T Landvetter där man får gå före i varje kö för att hinna med sitt flyg (vi är tydligen riktigt kassa på vad som gäller när man flyger charter) för att sedan ANTA att det ska finnas frukost att köpa på plan-helvetet för man inte hann käka nåt på Landvetter men nej nej. Klockan 9 fick vi reda på att vi inte kunde köpa frukost så här i efterhand och nej nej, de hade inga mackor ombord (say whaaaat?!). Så vi fick köpa två drickor och två påsar med cashewnötter. Sen blev vi vänner igen 😇

Isabelle skötte flygningen... sådär. I efterhand sa vi till varandra att det här gick ju bra! För hon sov den sista halvtimmen vilken var den tiden vi grundade hela flygningen på. Tiden innan det undrade hon varför i hela fridens namn hon var tvungen att sitta still på ett sånt fruktansvärt litet utrymme medan mamma och pappa satt som två zombies som bara ville sova. En del gnäll, och jag tror det tog ca 15 minuter efter start som jag morrade till Jacob att ta fram iPaden. Hade då testat ungefär alla leksaker vi packat med men hon var inte med på noterna. Förstår henne iofs, att bli väckt och satt i en bil klockan 05 gör ingen glad några timmar senare när tröttheten kickar in.

Nåväl. Väl framme installerade vi bilstolen vi lånat av Jempa i en taxi för att åka 2 km till hotellet 😇. Incheckade och klara tog vi oss ner till poolen och fick äääääntligen lite mat i magen i form av grekisk pizza med fetaost och färska grönsaker OCH tsatsiki. Har bestämt mig för att äta tsatsiki överallt vi går denna resa. Isabelle hade fått syn på poolen och tyckte det var vansinnigt kul att doppa fötterna där och sedan springa till sin pappa och berätta om det hela. 

Efter lunch hoppade vi i plurret. Först i poolen och sedan i havet. Isabelle älskar det, hon är galen i vatten. Vid 16 lade vi henne i vagnen och gick i ungefär 3,5 minut innan hon somnade gott i en timma. När vi fått sola en stund med en sovande bebis i vagnen gjorde vi oss iordning och gick till lille fiskehamnen här. Och den var över alla förväntningar! Urmysig main road med massor av små butiker och gränder med tavernor. Grekland alltså... vi gick till restaurangen som låg överst på TripAdvisor och det tipset tog oss högt upp över staden med en fantastisk utsikt och otroligt god mat. Den äldre herren som ägde stället vigde hela kvällen åt att få över Isabelle på sin sida och när vi skulle gå lyfte han till hennes förtjusning upp henne i famnen och visade upp för alla i köket. Så stolt hon var då :) 

Nä. Vår första dag i Grekland kunde omöjligt ha blivit bättre!

Hon snackar!

Hon snackar i ett. Är ett tjattrande litet monster och hör jag henne skratta från ett annat rum kan jag sätta något dyrt på att hon står framför en spegel och spexar lite. Mycket riktigt. Speglar är skitkul hälsar Isabelle. Eller i alla fall den söta lilla tjejen med tofs som hon ser i spegeln, hon är förbannat rolig! 
 
Här kommer en liten ordlista från fröken: 
 
Ida! [ej-dah] - Herregud, hon utropar Ejdaaaaaaah (Ida sagt med bebisdialekt) minst en miljard gånger på en dag. Imorse när vi vaknade satte hon igång direkt. "Ejdah, ejdah, IIIIIIIIIIIIDA, hej ida, hej ejdah". Hon växlar lite mellan uttalen, men ett är säkert att hon säger det på tok för många gånger på en dag. Visade henne en bild på Ida och då började hon direkt, så jag räknar detta till ett av hennes första ord!
 
Wille [wilh-he] - varje hund hon ser så utropar hon Willeeeeeee! Urgulligt. Älskar att hon känner av noll att Wille inte riktigt älskar henne lika mycket som hon älskar honom.
 
Mamma! [ma-ma] - Hurra, hon säger mamma kände jag när hon äntligen fick till det underbara ordet. Problemet: hon skulle ropa mamma efter dig om så du lämnade henne. Mamma är generellt för "hey, du där!" och har noll att göra med mig. Hon trollar oss här hemma genom att varje gång vi försöker få henne att säga PAPPA så skiner hon upp och säger MAMMA. Varje gång alltså. Vi säger PAPPA och hon ser sjukt lurig ut och bara MAAAAMMAAAA! (späder minst sagt på Jacobs känslor av att vara värd zipzeronada i Isabelles ögon...)
 
Mapum [exakt som det låter] - Vad Mapum betyder? Vi ställer oss samma fråga. Skulle vilja veta, verkligen, för jag hör MAPUUUUUUUUM ungefär trehundrafemtiosextusen gånger om dagen. Hon kan variera ordet i alla oändlighet också. Mapum. Papum. Vapum. Apum. Pum. Ombytlig tjej, hej!
 
Dricka [dji-ck-aaa*] - Tror fasen hon menar att hon vill ha vatten när hon säger dricka alltså. Hon pekar i alla fall på sin rosa vattenflaska och är extremt bestämd med att hon ska få sig en zipp, om man säger så.** 
 
Mommo [mo-mo] - Hehe, efter minst sagt hårdträning från mormors sida så sa Isabelle mommo två gånger idag. Om mormor var nöjd med detta? Har sällan sett en så nöjd kvinna promenera längs Kungsmässans gångar om jag säger så. (moffa har hon också sagt)
 
 
Okej, slut på ordbok. Är lite stressad så kan inte tänka ut fler ord hon slänger sig med, vår lilla. Vi drar ju imorgon, till Grekland. Så har ungefär en miljon saker i huvudet som ska packas ner och nu är klockan 22.30 och vi ska åka hemifrån 05 imorgon. Heja! Men ska bli så himla gött med semester. 
 
Vi hörs från Grekland kompisar!
 
 
*har noll koll på vad jag gör med dessa klamrar, så döm mig icke. Bara en kul grej med hur hon säger ordet, liksom. 
**Hon har en vilja av stål, den här ungen. Lite läskigt nästan, vart ska det sluta?!