Uppdatering: gåendet

Hej!
 
Idag slog det mig att Isabelle går riktigt bra. I början på veckan ramlade hon ofta (vet inte hur många gånger vi konstaterat att det är tur hon har blöja på...) men nu jäklar går hon riktigt bra. Fortfarande fruktansvärt oböjda ben och mamma skrattade häromdagen och sa "hoppas hon inte blir så hjulbent när hon blir större!" (tack mamma, jättekul att höra, verkligen 😂). Fort går hon med. Perfekt för mig att få springa efter liten bebis, blir träning för mig med tänker jag. Energinivån är det verkligen INTE fel på i alla fall! 
 
Så häftigt att ha en liten tjej som går. Har verkligen längtat efter detta, längtat efter att hålla hennes hand i min och traska iväg tillsammans. Nu med sin tofs i håret och sina kavatskor på fötterna ser hon ut som en jättestor tjej. Busig som attan är hon också. Och viljestark. My gad, det kan hon väl inte ha ärvt av mig va?! Jag som alltid är så lugn och tillfreds 😇  Får hon inte som hon vill kollar hon snabbt sig runtomkring för att hitta något VADSOMHELST som hon kan slänga stenhårt i golvet. Hon är 14 månader liksom. Vart ska det sluta? Ser framför mig tonårs-Isabelle som klampar uppför trappan på Sivers väg och drämmer igen sin dörr med ett NI FATTAR JU INGENTIIIIIIIIING!!!! (räknar kallt med att hon inte säger att hon hatar oss, det var verkligen ett big no-no när jag växte upp. Det sa man liksom inte, så ska det bli hos oss med. Punkt!)
 
Hon har även en otroligt gosig sida. Det absolut bästa jag vet är när jag lyfter upp henne och hon trycker sitt lilla huvud mot min hals medan hon kramar om med sina små armar <3 Jesus, skulle kunna leva på den känslan. Den varar som längst i 2,1 sekunder så det gäller att njuta till max medan det händer. Hon har fortfarande världsgoda blöta pussar med vidöppen mun (något som dock gärna får gå över till tonåren, satan, vill verkligen inte föreställa mig att hon pussar en finnig pojke sådär) och är sötast på jorden när hon sitter bak i bilen och diggar med i låtarna så att hon borde bli helt snurrig. Hon har förresten helt godtagit sin plats i baksätet nuförtiden. Hon satt ju i framsätet i Audin, men i min Toyota finns inte isofix fram. Så tråkigt! Vill ha henne där för att kunna snacka om livet, men icke. Har köpt en spegel så att jag ser henne, och den tokälskar hon. Sitter där och flinar och busar med sig själv. Satt och sjöng och skojade där fram för henne häromdagen och jag trodde nöjt att hon skrattade åt mig. Men nej nej. När jag kollar bak sitter hon och har dragit upp sin fot till munnen och flinar TOKNÖJT mot sig själv i spegeln. Hon verkar gilla sig själv i alla fall, det är ju bra! 
 
Hon är modig som tusan också. Går iväg hursomhelst, idag när jag stod och bäddade sängen inför ännu en dag av visningar så traskade hon iväg till köket och stod här inne och pratade med sina leksaker. Samma när vi fikade på Linnéas- hon går bara iväg. Försvann liksom inne på H&M och dök upp babblandes mellan några klädställningar en stund senare, precis innan paniken hos mamman var ett faktum. 
 
Säger det jag sagt hundra gånger tidigare- det blir bara roligare och roligare. Helt otroligt ändå, för det var helt galet kul redan i förra månaden. Det här med att vara förälder rekommenderas- starkt*!
 
*Förutom igår när nattningen tog 3 timmar (jag upprepar, tre - T R E - timmar). Då var flickebarnet till salu. Helt gratis var hon!! Speciellt pappan hade nog påbörjat en Blocketannons då hon tokskrek så fort han var där inne men var lugn som en filbunke när jag var där. Så jobbigt! Så mycket dåligt samvete! Viskade till Isabelle att hon inte får göra så. Att pappa blir ledsen. Hon lyssnade inte. Som vanligt. Låt mammigheten gå över snart, annars kommer den här pappan säga upp sig tror jag**. Vi höll dock, även om man ville ge upp många gånger, vårt löfte om att inte ta upp henne för att vara vaken med oss en stund. Barn tar till sig dåliga vanor snabbare än chipsen & dippen tar slut när man får feeling. Så ger vi upp och tar upp henne en kväll kommer vi G A R A N T E R A T få vänja henne av med det redan kvällen efter när hon kallt kommer räkna med samma behandling. Till slut däckade hon raklång jämte mig i sängen. Jag låg och läste högt ur Häxan av Camilla Läckberg för henne. Bra inför framtida författarskap för lilla frökens del tänker jag. 😇 
 
**Skoja bara. Hon har honom kring sitt lilla knubbiga lillfinger.