Semesterlivet är nice

...men slitsamt. Jeeeeez vad många sena kvällar vi haft det senaste med god mat, trevligt sällskap och framförallt: SETTLERS GAMES!
Stackars oss. Man blir fan trött av alla dessa trevliga men ack så sena nätter. Ikväll har vi inga gäster och vi sitter på varsitt våningsplan, vilar oss genom att inte tvinga varandra att konversera ÖVERHUVUDTAGET. Vi är bra för varann 🤗
 
Nåväl! Förra veckan inleddes med en tur till Frillesås för grill hos Sanna & Felix. Vi gick ner till stranden och badade, konstaterade att det faktiskt är helt galet att vi istället för att festa på Stormgatan (där de hade lägenhet som vi festat en del i, om man säger så) idag har två kids och hus var. Häftigt hur livet förändras! Till det viktigaste dock: vi körde två Settlers games och jag vann första & Sanna andra. Boom- grabbarna hade noll chans mot oss 💪🏼
 
På torsdagen var världens i särklass bästa Lina här med sin Josef. Vi grillade vegetariska färsspett (vansinnigt goda) med klyftpotatis och tzatsiki. Fetaostpaket till förrätt. Settlers game till efterrätt. Jag vann! Viktigt.
När Lina kom hade hon köpt med sig en mjukis-Elsadocka till Isabelle, men som att den kvinnan behövde ha med sig nåt för att ställa sig in hos vårt flickebarn, HA! Knappast. 10 sekunder ungefär tog det från att de kom till att Isabelle var redo att byta Lina till sin mamma. 
Isabelle var sjukt impad av Linas skills på ritbrädan (jag med, jag har bara lyckats åstadkomma usla streckgubbar som om någon hade sett de hade de trott att Isabelle varit i farten medan Lina målade en exakt kopia av Olof i frost? Hade hon planerat en take-over av mitt barn?!) och när hon skulle på pottan sträckte hon upp sin lille hand mot mig och sa "stopp, mamma- Lina", och jag bara... okejdå. Grattis till det ärofyllda uppdraget, kompis... moahaha.
 
På fredagen var Jacobs kompis från Dublin här med sin tjej. Vi käkade fiskspett med Jempas vansinnigt goda sötpotatissallad och till förrätt blev det självklart fetaostpaket. ÄLSKA fetaostpaket! Behövde inte slå någon i Settlers denna kväll. 
 
På lördagen hade vi inga planer tills Johan & Fia ringde på Facetime och frågade om vi ville grilla lite. Klart vi ville! Johan & Fia råkar även vara de som introducerade oss för Settlers där en kväll för längesedan så vi kom fram till att det var bäst att de sov över här så vi skulle kunna spela maximalt många games. Lagade kycklingspett med potatishalvor och mango chutneysås till middag, tänker inte ens berätta vad förrätten blev och sjukt mycket snacks till efterrätt. Och TRE Settlers games vilka JAG VANN ALLA TRE! Kunde knappt hantera mig själv där mot natten. På söndagen gick vi en sväng i Fjärås innan vi konstaterade att vi nog måste spela en gång till. Sam sov och Isabelle var hur nöjd som helst med att få kolla Vaiana och Jacob tog hem segern. Jag kunde liksom inte krossa dem mer än vad jag redan gjort, kände jag. 
 
I måndags kom Carro & Jonas hit från Växjö med sin lilla Hedda som är lika gammal som Isabelle. De fann varandra och Isabelle beslutade bestämt att Hedda minsann inte hette Hedda utan Ebba. Rimligt ändå. 
De stannade till imorse (onsdag) så igår åkte vi till en annan kollega (Carro är min kollega) som har sommarstuga i Onsala. Där bjöds det på dopp i havet och Paella till middag. Jag köpte armpuffar till Isabelle häromdagen och kände mig ganska säker på att Isabelle nog skulle totalvägra att ha de på sina armar. Ack så fel jag hade! Frågade om hon ville ha puffar som alla de stora barnen har och sedan hoppa i från bryggan, vilket hon nickade hänfört till och lät oss sätta på puffarna. Sedan sprang vi bort till bryggan, Jacob och jag hoppade i och sedan... hoppade Isabelle också i. Bara sådär! Så vansinnigt modig vår lilla unge va! Hon skrattade och ropade "Di di di!" (en gång till) en miljon gånger, det skulle göras om och om igen. Klättra upp själv på stegen, ställa sig på kanten och slänga sig ut i vår famn. Galna lilla tjej vad vi älskar dig <3
Åter till paellan! Sjukt mumsigt. Och sjukt fin att titta på. 
Denna lille är inte heller så dum att titta på
Fullsmockad vecka, kul! Kul att ha hus dit folk känner sig välkomna. Så lätt att hänga här! Älskar det.
Idag var vi möra och tog det lugnt på förmiddagen, åkte in till Kungsmässan vid lunch för att handla presenter till våra födelsedagsbarn på fredag (Agnes och Tvillingarna) och efter det åkte vi till Barnsjön i Lindome med mina syrror. Det blev en så härlig kväll! De hade fixat med sig middag och vattnet var ljummet att bada i. Isabelle hoppade från kanten och lekte med sina kusiner och jag kände sån vansinnig tacksamhet för alla fina människor vi har runt oss. Cheezy, I know, men det är tusan sant <3
 

Du är faktiskt liten och god

Förlåt Sam, men häromdagen kan jag ha uppmuntrat Isabelle till att bita dig i pannan. 
 
Alltså nej, det var kanske inte en av mina bättre ideér. Vi lekte på golvet, Isabelle har lärt sig det nya ordet Upp vilket hon uttalar otroligt sött (typ ooopphh) och övar sig i olika sammanhang att använda sitt nya ord. Till exempel den självklara "jag har ätit ooopphh" eller den som skapade två små bitmärken i Sams panna: "Jag oooppaar dig".
Hon gastar helt enkelt "Jag oooppaar dig!" och låtsasbiter mig i benet typ. Hon har ändå stenkoll på att man inte får bitas, men häromdagen när vi lekte med Sam i babygymmet skojade JAG med Sam att jag tog ett bett av honom. Sa till Isabelle att "Sam är så söt att jag skulle kunna äta upp honom", varpå Isabelle frågar: "Jag osså uppa Sam?" (får jag också äta upp Sam). Självklart, sa jag. Go ahead, liksom. Så hon böjde sig över Sam och låtsades ta ett bett. Sam tyckte det hela var helfestligt.
"Ät upp honom igen!" tjoade jag och Isabelle böjde sig över Sam ännu en gång och Sams ansiktsuttryck gick från superglad till att skrynklas ihop och vråla rakt ut. Drog upp Isabelle och kvar fanns det här:
Två små bitmärken efter syrrans framtänder
 
Stackars Sam. Kunde inte ens bli arg på Isabelle, hon skojade bara och jag hejade på. Hon är vis ändå, min lilla, vilket gör att jag ibland glömmer att hon är två år och kanske inte fattar att man inte kan ta sig ett bett av sin lillebror när mamma säger att han är sjukt god. 
 
Lesson learned. 😬

Bästisar

"Isabelle, vill du leka med mig imorgon, det vill du va?"
Dessa två kommer bli livsfarliga när de blir stora. Redan nu teamar de ihop sig, säger man att de inte får göra något tittar de varandra i ögonen som för att säga "gör du det ändå gör jag det med". Idag när vi var och badade vid Barnsjön lekte de i sandlådan. Ett annat barn lade sand på Jacobs fötter varpå Bella spänner ögonen i den stackars flickan och väser: "Det där är Isabelles pappas fötter". Hade hon kunnat hade hon antagligen lagt till ett: "Back off!" Bella & Isabelle. Vart ska detta sluta?! :)