Isabelle säger

Isabelle ska gå upp och lägga sig med Jacob:
 
"Ge nu mamma och Sam en stor puss", sa Jacob och Isabelle rusade fram till oss och slog armarna om oss båda. Pussade Sam, pussade mig och pussade Sam igen. "Jag älskar dig", sa jag.
"Jag äkkar Sam", sa hon och vinkade till oss båda. Detta lilla barn. Jesus, vad mycket kärlek man kan känna ♥️
 
Imorse i bilen, Isabelle sitter som vanligt och pratar.
 
Hon frågar om Bella, jag svarar att Bella också ska till förskolan men att efter förskolan ska Isabelle leka med Bella varpå Isabelle utbrister: "Jaaaaaaa! Bella, här är jag! Mamma, jag äkkar Bella."
 
Gudars, de kommer bli ett riktigt radarpar de där två. Efter förskolan ropade Isabelle på Bella hela vägen tills vi träffade på dem. Då tog de varandras hand och traskade iväg. Väl hemma hos Jenny kom grannflickan över, som Bella vanligtvis leker jättefint med. Idag var det dock annat ljud i skällan... "Nora, jag vill inte leka idag, jag leker med Isabelle." 
Både Oliver och Bella skämmer btw bort Isabelle som om hon vore en liten prinsessa. Oliver: "Har Isabelle sin cykel med sig?" 
"Nej, inte idag."
"Hon kan få låna min airboard". DET är kärlek det :) 
 

TamTam har fyllt 2 månader

Alltså jag är så kär i Sam va... har aldrig någonsin sett en sötare liten bebis än honom, och tror på riktigt att han får stå ut med minst en halv miljon pussar på en dag. Både från mig och från Isabelle. 
 
I onsdags fyllde han två månader! Det firade vi med att hälsa på Jenny Franssons lille Olle som kom för 3 veckor sedan. Sam sov sig igenom nästan hela besöket, men vad tusan. Han är för liten för tårta ändå. 
 
Så här på sin tvåmånadersdag behärskar han följande:
- Han ler. Herregud vad han ler. Han är en väldigt glad bebis som älskar när någon, ja i princip vem som helst, pratar med honom. Då ler han och som att det inte räcker att kanalisera sin lycka genom att le spritter det i hela hans lilla kropp och armar och ben går som propellrar på det lille barnet
- Han kan bäras över axeln, med andra ord har han blivit rejält stabil i nacken
- Han älskar att vara på tur, vilket är förbannad tur eftersom vi hittar på roliga grejer varje dag. Är han missnöjd räcker det att vi rullar ut från uppfarten här hemma så är han nöjd för att han förstår att vi ska åka bilen, vilket är hans värsta sömnpiller
- Han sover en längre period. Häromkvällen sov han från 21-02, vilket blir rekord för honom i att inte äta på så många timmar! Synd bara att jag inte gick och la mig förrän 23,30 den kvällen...
- I övrigt äter han runt var tredje timme. Oftare på kvällen, för att äta upp sig inför sitt långa sovpass gissar jag
- Vi bestämde ju tidigt att detta barn ej skall vaggas då vaggning skapar mardrömmar hos både mig och Jacob efter det eviga vaggandet som Isabelle tvingade oss till när hon var baby*. Och än så länge funkar det riktigt bra! Idag somnade han bara sådär när jag lade ner honom i vagnen, och sedan somnade han bara så där när jag lade ner honom i vaggan här på kvällskvisten. Say whaaaaaat!! Vi tror knappt att det är sant här hemma. Ingen effort för att få barnet att somna liksom?!?! Trodde inte vi kunde skapa sådana barn. Tack för det Sam 🙌🏼
- Han sover jättebra på nätterna. Vaknar för food men somnar om efter max 10 minuter. Lägger i vaggan (om det inte är när han äter vid 5-6 snåret för då får han nana vidare brevid mig... satan vad mysigt det är) också sover han vidare. Vi älskar dig för det Sam 😇
- Ja, men det var väl det. I förra veckan skrek han som fan mest hela tiden men det ligger i det förflutna för nu är han för det mesta en väldigt nöjd och tillfreds kille. Halleulja!
- Just det. Selen tycker han är jordens bästa uppfinning. Vagnen är väl sådär, men selen... att få vara nära sin ömma moder hälsar Sam är det bästa som finns.
 
 
 
*Ha! Vem försöker jag lura?! Vi vaggade henne tills hon var svinstor. Typ några månader över året 😳 (tid i det förflutna är tyvärr väldigt diffust)

Kvällsdopp i Lygnern och koffeinstinn tjej

Jag vet, jag veeeeet, jag har börjat alla inlägg de senaste tre veckorna med att kommentera vädret. Men det går ju inte att göra annat! Snacka om chocken när det ordinarie vädret kommer tillbaka, nu har man liksom vant sig vid att solen alltid skiner och att livet är så vansinnigt enkelt som det blir när allt bara är... härligt :)
 
Ikväll åkte vi till Brevik. När vi höll på att packa allt som skulle med, barn och grill och mat, så kände jag lite för att strunta i det hela. Kände att det kanske inte skulle vara värt det med allt som skulle med. Men jag bet ihop och vi kom iväg och tur var väl det, för vid Brevik fick vi plats på en perfekt liten klippa, det blåste noll och solen sken från en klarblå himmel. Både Jacob och jag doppade oss (har tokbestämt mig för att inte vara någon jäkla badkruka i år!) och då snackar vi ett dopp i Lygnern... i maj. DET är galet, för Lygnern tar tamigtusan tid på sig att bli varm, och nu var den redan helt okej. Inte lätt att vara liten, bara efter några meter var ju Isabelle i till axlarna typ men hon tyckte bara det var skönt. 
 
Vi tände grillen och grillade korv, Sam låg på filten och var glad och livet var härligt. Vi hade dock glömt dricka till Isabelle så jag lät henne dricka ur Cola Zeron som jag hade köpt till mig och Jacob. 
Det var ett misstag. Ett förbannat stort misstag. För vid läggdags här hemma hände något. Isabelle KUNDE bara inte ligga still, och efter en stund och några tårar fick jag gå upp och ta över (Jacob tar ju alla läggningar av Isabelle medan jag har Sam). Insåg ganska snart att det här är lönlöst, ingen idé att ens bli arg för detta flickebarn är ungefär 0,0001% trött. Så jag sa till henne att skulle hon följa med ner igen så får hon hjälpa till att städa, för det är det mamma och pappa gör när hon sover*. Mm, sa Isabelle och följde med ner. Så vi gick ut och vattnade i växthuset och i landen och plockade lite inne. Isabelle var i sitt esse och ganska snart kunde vi konstatera att detta MÅSTE ha med Colan att göra. Koffeinet. My gad, hon var som ett litet barn på tjack när hon sprang omkring på tomten iförd sin blöja och en gul kratta i högsta hugg. 
 
Nåväl. Vid 21,50 gick Jacob upp med henne igen och då hann han genom halva boken innan hon tokdäckade. Inte lätt att vara liten helt enkelt, men en helt fantastisk ålder som hon är i nu. Hon hittar på så mycket tokigt på en dag va! Och är himla kul att hänga med.
 
Några bilder från badet! Hade med systemkameran men hade batteriet kvar i laddstationen här hemma... fy fan vilken fail alltså. Så mobilbilder fick det bli!
 
 
*En liten vit lögn bara. Just ikväll hade Jacob tänkt att käka lösgodis framför TV:n och jag hade tänkt att fullkomligt möla i mig resterna av rabarberpajen jag bakade igår