Kusiner ute på Tjolöholm

Det var den 12 oktober. Mellan dagar av regn kom en dag med strålande sol. Linda och tjejerna och jag med mina små åkte ut till Tjolöholm, soliga dagar måste tas tillvara på för tusan! Har inte fått redigerat bilderna förrän ikväll för att de har varit så förbannat svårredigerade. Har inte hittat hur jag vill ha dem, det var lurigare än vad jag trodde att fota i skogen när det var solsken. Veckan efter denna fotograferingen fotade jag min kusins barn, då var det molnligt och de bilderna var mycket mer lättarbetade. Då har jag lärt mig det! :)
 
Varnig för fotobombning deluxe...
...jomensåatte... det var ett gäng bilder det ja 😇 Himla härlig dag och tusan vad glad jag är att jag har mina syrror <3

Sam har fyllt 7 månader

Igår fyllde Sam 7 månader! Jag vet, jag vet. Det är så himla långrandigt och tjatigt att säga men... VART TAR TIDEN VÄGEN?! 7 månader sedan han kom?! 7 månader sedan smärta utan dess like och ett löfte om att ALDRIG gå genom samma sak igen (vilket jag redan glömt, hehe) (jag menar, så farligt kan det väl inte ha varit?!) (sjuk, hjärnan är sjuk😇). Samtidigt känns det som att han alltid varit här, att han alltid varit en del av familjen. För satan i gatan vad vi älskar vår lille Tam. Isabelle säger dagligen, och detta är inget jag hittar på, att hon "äkkar Tam" och jag pussar honom minst tusen gånger. Stackarn, vi ger honom men för livet med att vara så förbaskat kära i honom. 
 
Jag tog lite 7-månadersbilder häromdagen för det gjorde jag på Isabelle i samma ålder. Tycker ej att de är så syskonlika, åtminstone inte på dessa bilder! Kan tycka ibland att de är lika, men i färgerna skiljer dem ju sig onekligen. Sam är blond, mycket blondare än vad Isabelle någonsin varit. Hon blev ljus först i somras, och då inte blond-blond. Isabelle hade mörkare ögon, Sams är tokblå. Sam har en tand, Isabelle gick under namnet Toothless tills hon blev över året. Men de skrattar exakt lika! Skrattet är verkligen otroligt likt :)
 
Några färdigheter lille barnet bemästrar:
 • Han kan sitta! Men faller han så faller han, och han kan inte ta sig upp till sittandes igen själv
 • Han ålar sig framåt på magen och är helt sjukt rörlig. Han är liksom aldrig stilla
 • Om jag ber om en puss så öppnar han munnen på vid gavel och trycker hela sitt huvud mot mitt
Han älskar:
 • Sin syster. Herregud, här kan det gå en vecka mellan att jag lyckas få honom att skratta medan det räcker för Isabelle att bara dyka upp så skrattar han så han kiknar
 • Gröt. Och fruktpuré! Jeeeez vad jag lurar honom med den där jäkla purén alltså, stackars grabb. När han börjar vägra äta så ger jag honom en sked fruktpuré och då gapar han glatt efter nästa sked som då är mat 😇 Snälla säg att jag inte är ensam om detta förfarandet :)
 • Sin gåbil. Så sjukt snabb i den va! Och våra hälar är helt och totalt söndertrasade...
 • Han gillar precis som sin syster att vara på tur. Så tacksam för det!
Han gillar inte:
 • Att tvätta sig efter maten. HERREMINLILLAGUD vad han ålar sig och blir förbannad och skriker. Hur kan man hata något så mycket när man är så liten, frågar jag mig varje gång jag står där och försöker tvätta hans mun medan han ålar sig värre än den åligaste fisk på denna jord
 • Torka näsan. Hör väl lite ihop med ovan men för i helvete Sam, det hade varit så fasligt mycket lättare och hade gått så väldigt mycket fortare om du inte varje gång jag ska torka din näsa ska vrida ditt huvud till max för att komma undan (vilket du ju ändå inte gör, du är en bebis på några kilo bara) :)
Rutiner vi fått in (wohooo!)
 • När vi lämnar Isabelle på förskolan 9 så har det fallit sig att han somnar i vagnen vid den tiden. Så mellan 9 och 10 somnar han, gärna efter en flaska (och gröt till frukost) och sover 2,5-3 timmar, oavsett om det är i vagnen ute eller här hemma. Heja Sam! 
 • Han går och lägger sig vid 19-19.30 och han somnar fort. Får en flaska välling, och sen i och för sig leker han ninja i sängen och rör sig utav bara helvete från mage till rygg och väcker på så sätt upp sig själv, men somnar ändå efter 10-15 minuter. 
 • Han käkar mat till både lunch och middag, gröt till frukost och goa mellanmål mellan detta. Han äter bra! Halleulja.
Vikt & längd: Får återkomma med detta, ska till BVC först när han fyller 8 månader
 
...ps: Här är Isabelles 7-månadersprotokoll :)
Sam

Natten med Sam

Klockan var 03 när han vaknade första gången. 7,5 timma i streck, det är rekord! Ett litet, litet minus med ett annat väldigt bra rekord- när han slukat flaskan var han pigg. Tokpigg. Jag var inte tokpigg så jag vände mig om och slumrade medan Sam höll låda i spjälsängen. Efter en stund plockade jag upp honom och lade honom jämte mig, tänkte att han kanske blir nanig då. Det blev han. Han hade nästan somnat när jag kände den. Doften. Doften av en blöja som måste bytas. NOOOOOOOOO, FÖR GUDS SKULL NEEEEEEEEEEJ! Försökte i mitt huvud förminska faktumet att blöjan måste bytas, försökte för allt jag var värd övertyga mig själv om att näääej, det luktar inte aaaaalls. Två minuter senare var det jag som sprang nerför trappan och hämtade ny blöja. Fem minuter senare var det bebis som vaknade och en mamma som kollade klockan. 04. 
 
Sam somnade ändå om! En arm slängd över min hals, nappen i munnen men jag då? Jag kunde inte somna. Låg där och funderade på gud vet vad och förbannade min hjärna som gick på högvarv. Somnade tillslut och vaknade av en Sam som klockan 07 var på rymmen påväg längst mina ben mot fotsidan av sängen. Himla tur jag kände det, och himla tur att han är världens gosigaste bebis om mornarna. 
 
Annan kul grej! Han kör så in i bänken med sin gåstol nu, kör så fort att han liksom kisar när han drar fram för att han är redo att slå i något i full fart. Tokbebis <3 
Sam