Fredag 27 mars

Just nu sitter jag på vårt hotell rum i Krabi- Ao Nang.
Altandörren är öppen och poolen är 42 steg bort och jag frågar mig om vi hamnat i paradiset?
Solen skiner inte i eftermiddag, tråkigt, kanske ni tänker- fasiken vad underbart, tänker vi. För när solen skiner är det ruskigt varmt, igår strax innan regnet kom var stod termometern på 37 grader och då var klockan 17.30. Här är hett, idag var faktiskt första gången på hela resan som jag frös. Först kände jag knappt igen känslan, men sen insåg jag att ja, jag fryser!

Vi åkte Long-tail båt ut till Chicken Island idag, och att åka Long-tail båt är ingen torr historia. Där sitter man och slukas av vågorna, det varma vattnet stänker i ansiktet och vinden blåser, men det där är bara skönt. Jag frös för att jag låg i fören mellan Simon och Tommy och somnade.
Och att ligga där och få stänk med vatten och somna gjorde att jag frös, herregud vad det var längesen man frös! Övriga 5 passsagerare var dyngsura när vi väl kom fram till Ao Nang igen, vi tre hade klarat oss från vattnet långt mycket bättre än dem!

Chicken Island var härligt. När vi först kom dit vid 10,30 imorse så tänkte jag att ska detta vara en paradisö? Knappast. Vi gick av och trodde att kanske att vi hamnat fel? Men icke. Vi gick längs den smala stranden och hamnade på ett stycke strand som var helt folktom. Under ett träd bredde vi ut oss. Sakta men säkert började vattnet dra sig tillbaka ut mot havet igen och stranden växte på bredden och snart var det den paradisö som vi ville komma till! Vi spelade volleyboll och gjorde klockan, solade och badade, matade apor och hade en helt underbar dag, alla åtta!

Väldigt bra att vara så många för vi åkte en egen Long-tail båt ut till ön och där väntade den sedan tills vi var klara. Vid 15 ser vi långt borta i horisonten hur öarna börjar försvinna in i en mörkgrå himmel. Oväder på väg, tänker vi och begav oss tillbaka till Krabi igen. 

Och här sitter jag nu. Hotellet är väldigt fint, poolen är tokvarm. Den är lika varm som luften, ungefär, så vill man svalka sig får man hitta på något annat. Som att beställa en öl, till exempel. Eller försöka ta en kalldusch- om det nu finns något kallvatten!
Saknar Wille som en tok gör jag med, nu kan jag inte ens säga hans namn här nere utan att mitt hjärta typ värker. Konstigt det där. Hur 17 kan en hund ta en så stor plats i ens hjärta?

Saknar Hugo och Agnes med. Jag och Sandra hade shoppingdag i torsdags och åkte till det stora köpcentrat Central Festivale. 5 timmar senare kommer vi ut och kontaterar att det måste nästan vara rekord med shopping timmar, iaf för mig! Vi provade grejer i nästintill varje butik vi gick in i, och jag fick köpt en hel del. På barnavdelningen fick jag tillslut gå med händerna för ögonen fram till kassan, herregud vad jag skulle kunna köpa hela våningen till Hugo och Agnes!
Så några presenter fick jag med därifrån :)

Har läst ut tre böcker här nere nu, ska börja läsa Slash äntligen, mer rock, droger och galna tider, tack! Har läst Mötley Crüe – The dirt, grym bok som jag rekommenderar om ni vill läsa om ett galet rockband. Jag fastnade för Nikki Sixx i boken och läste då hans Heroin Diaries som med var grym och sjuk och sedan läste jag Shutter Island. Någon som sett filmen?
Jag hade blivit sjukt besviken på filmen om jag inte läst boken, så nu ska det bli kul att se filmen.. Boken var sådär om någon undrar! Det är en sån där tänkarbok där slutet är sjukt dåligt eller genialiskt. Jag har inte kommit fram till vilket än..

Lördag 28 mars

Idag har jag och Sandra varit ute på Poda Island medan killarna hyrde en båt och åkte ut och fiskade. Poda Island var helt okej, när vi kom dit var det bara vi och en jäkla massa asiater i flytvästar. Jag var i vattnet och badade och Sandra låg och solade när en Thai kommer fram till mig och frågar om vi kan vara med på ett kort? Javisst, svarar vi och ställer upp oss tillsammans med honom. Snart står det 15 Thai runt oss och vill vara med på bild, fasiken vad det var roligt! Vi bad att få ta ett kort med, men IDIOT-Sarah glömde minneskortet i datorn.. Nedrans!

Det var molnligt nästintill hela dagen idag, och Linda! Kommer du ihåg vad du och jag tänkte när det var molnligt i Thailand när vi var här med familjen? Kommer du ihåg?
Vi sa; idag kan vi inte bränna oss.
Jo visst.
På med kokosolja- solfaktor 0. Morotsolja- solfaktor 2 i ansiktet.
Vill ni veta vad jag inte kan göra nu?
Le. Jag är så jävla bränd i ansiktet så ni förstår inte.
Dumma idér växer man tydligen aldrig ifrån.
Och då var det molnligt hela dagen.
Jävlar.

 

Vet ni vad jag och min kära man mer glömt?
Att skicka vykort, så bli nu inte besvikna och gå absolut inte och vänta.
För det kommer inga :)

Nu ska jag fortsätta min sorgbehandling av att jag antagligen kommer flå bort min färg innan jag kommer hem med att sätta AC:n på 10 grader och dricka sjukt mycket vitt vin.
Ses till helgen vänner!