Hej!

I helgen har vi farit och flängt vilket gjort att helgen känts väldigt lång. Det är bra! Jag gillar helger som känns långa.

Det började med halvdag i fredags. Äntligen skulle vi komma iväg till Totte & Maddes stuga för att grilla och dricka vin. Så vid klockan 15, efter inhandling av sjukt mycket fisk och annat smarrigt, nådde vi de Boråsiska skogarna.

Grabbarna började förbereda middagen, lade fisken till fiskspetten i marinad och skalade räkorna till cevichen. Jag tog med tjejerna ut en liten stund, och konstaterade ännu en gång hur kul det är när barnen blir lite äldre. När man förstår sig på dem lite bättre, liksom. Nu tog de mig i varsin hand så gick vi ut och plockade blommor och kikade på svampar. 

Sedan skulle Jacob och Totte ge sig ut och fiska, så klart. Vi gick med ner till sjön och hittade Karl-Johan svamp. Jag har aldrig plockat den svampen men tyckte att det var en sjukt tacksam svamp att plocka. Svamparna var ju så stora att det inte krävdes mer än en sju- åtta stycken innan påsen var full. Lagom mycket ansträngning med andra ord.. :)

Senare, när en helt overkligt glad Totte och mycket nöjd Jacob kom tillbaka med varsin gädda i högsta hugg, var det dags att fixa middag. Räkceviche till förrätt (gud vad jag älskar ceviche) och fiskspett med grillad majskolv till middag. Och varsin kräfta. Och en fisk som vi grillade hel. Nej, vi behövde inte äta något mer den kvällen. 

:)

Bilder på det!


På lördagen vaknade vi klockan 05 av två tjejer som tyckte det var morgon. Hur kan man tycka att det är dags för morgon klockan 05?! Där har barn verkligen noll koll. :) Dagarna blir ju onekligen långa och man hinner med mycket på morgonen... men 05 är för tidigt. Speciellt om man suttit uppe en stund kvällen innan och druckit lite vin och spöat grabbarna i Settlers. 

Vid 12-tiden åkte lille Audin vidare mot Jönköping. Vi var bjudna på kräftskiva, serrö. Mats och Emelie som anordnade även detta år, och det blev lika lyckat som båda de föregående åren. Vi var på ett fantastiskt fint sommarställe med en sjö alldeles jämte och stället var som gjort för fest med ett helt komplex med urmysiga sovplatser. 

Så vi;

Käkade kräftor med kräfthattar som sig bör
...satt och tjötade om allt och ingenting

Hade fotosession i köket
Dansade Limbo, standard på våra fester

...och dansade som tokar tills vi stupade i säng.

Jaa, vad ska jag säga... Jacobs gäng är verkligen helt fantastiska, tänk vilken tur jag har som får vara med där :)