Jag har blivit en sån människa som jag inte själv skulle gillat för några år sedan. Jag har blivit sådan som vill förklara förändring. Som prugar på andra människor mitt tänk för att jag anser att jag har rätt. Rättelse: Jag har rätt.
 
Vad det är som jag är så säker på?
 
Mat. Ekogoliskt. Dra ner på köttet. Hur svårt kan det vara att förstå? I dag lärde jag mig att ett äpple besprutas 10 gånger innan det hamnar i disken för oss att handla hem och smaska i oss. Tror du att de 10 lagren med bekämpningsmedel går bort när du sköljer det lite snabbt under kranen? Nej. Så dum trodde jag inte att du var heller.
 
När det kommer till vad man proppar i sina barn blir jag mörkrädd. Man köper det billigaste köttet, där inte bara djuret farit illa, det har fått äta besprutad soja och är proppad med antibiotika för att klara sig från sjukdomar. Sen köper vi hem skinka som vi glatt slänger i soporna efter några dagar för att vi glömde äta upp den. Tack för det, grisen! För att du, fullt frisk, avlivades för att jag skulle få slänga lite skinka eller äta billig fläskfilé.
 
Jag äter fortfarande kött. Kanske en dag i veckan. Men när jag köper kött i dag köper jag svenskt och ekologiskt. Och ju mer vegetariskt jag äter, desto mer kommer jag till insikt med att det faktiskt är djur som vi äter. Djur som vi föder upp, ofta under hemska förhållanden, snabbar på deras växaprocess så att vi snabbt som tusan kan döda och äta.
 
Jag är helt hundra på att när jag får barn då kommer mitt tänk bli ännu mer åt det här hållet. Jag vill att mitt barn ska växa upp på ekologisk mat. Bra mat. För jag har råd med det, och när kollade du senast priserna mellan ekologiskt och "vanlig" mat? Det skiljer inte mycket längre. Och hoppar du över att köpa den där chokladkakan så har du en tjuga där att fördela några kronor på olika ekologiska varor. 
 
Okej. Jag har gjort mitt val. Jag vill att du ska göra ditt också. Mitt tänk började för några månader sedan, men ju mer jag läser, ju mer jag ser och ju mer insikt jag får desto mer öppnas mina ögon. Och djur är det bästa jag vet. Så varför bidrar jag till att plåga dem? 
 
Glöm inte heller att djurhållningen är helt ohållbar om vi vill ha kvar jorden som vi känner den. Läs på mer. Det är faktiskt viktigt. 
 
/Sarah goes crazy vegan