Söndagkväll. Semestern är slut. Känns som att jag haft semester i väldigt många fler veckor än vad jag haft. Go känsla! Känns som att vi tagit till vara på tiden, känns som att den på något sätt saktat ner mot när man jobbar och veckorna bara swishar förbi i en rasande fart. Nu har vi tagit varje dag som den kommer. Inte nödvändigtvis gjort så mycket, bara haft det gött. 
 
I dag sörjer jag lite. Sörjer att jag på 5 dagar läst ut en alldeles förträffligt bra bok. Så nu har jag en känsla av sorg inom mig, sorg över att boken är slut. Det är tamigtusan ett bra betyg. Läste de sista hundra sidorna medan Jacob låg och sov i förmiddags. Läste och läste och läste också vips var den slut. När det var 20 sidor kvar tänkte jag att nej, jag läser inte mer nu. Måste spara dem. Måste på något sätt dra ut på att läsa ut den här boken. Men så var den så förbannat spännande så jag hann kolla Facebook i fem minuter innan jag fann mig själv med boken i högsta hugg igen. Vilken bok det var? Mörka platser - Gillian Flynn. Hon som skrev Gone Girl. Dra mig baklänges vilken författare! 
 
Har förövrigt bara läst bra böcker den här lille semestern. En av mina favoritförfattare just nu är Jojo Moyes, vilket förvånar till och med mig själv. För är det något jag är allergisk mot så är det dravelböcker. Dravel om kärlek som inte kommer någon vart. Jag vill ha spänning. Eller, jag trodde jag ville ha spänning innan Jojo Moyes steg in i mitt liv. För hon skriver böcker med känsla och humor. Och den där spänningsbiten är inte det som lockar mig längre när jag läser. Kan rekommendera alla hennes böcker, den som jag läste ut på alldeles för få dagar under semestern var 100 mil från dig. Sophies historia är också förbannat bra. 
 
Sist men inte minst har jag läst Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson. Vet inte ens hur jag ska förklara den boken... läs den bara. Okej? Handlar om andra världskriget och berör djupt in i hjärtat. Läs förbi de första hundra sidorna, efter dem är det en riktig bladvändare. 
 
I går åkte jag på tur till plantagen. Köpte blommor och lite örter till balkongen. Det vi hade innan renoveringen på balkongen dog när vi var tvugna att ta in det, men tack vare svärmor har vi en superfin chili där ute som älskar livet, och som nu fått sällskap av basilika, koriander och en murklocka. Och det viktigaste: En hortensia som jag inte under några omständigheter tänker låta dö. Lycka till till mig!
 
Sista bilden; en plansch vi framkallade till tvillingarna när de fyllde år :)
 
En sak till! På tisdag drar skrivartisdag igång igen för min del. Har värmt upp med alla böckerna jag läst under semestern, så nu jäklar ska jag skriva klart min egen. Tänker att jag skriver det här, så jag inte kan smita från det liksom.