30 november 2016

Hej kompisar

Isabelle 0-2 år

Igår sladdade vi in vid Åsas församlinghem klockan 14.30 för att testa babyrytmik! Sanna & Aria går på det, så vi passade på att hänga med. Isabelle blev överlycklig så snart vi kom in i salen och hon fick se alla andra bebisar. Speciellt Aria blev Isabelle glad av att se, de båda skrattade åt varandra och jag gissar att både Sanna och jag i hemlighet blev lite tårögda. Skyller allt på mammahormoner! Och på att man älskar de där små pluttarna så mycket att allt de gör frambringar tårar i ögonen. Blödig är bara förnamnet nuförtiden. 
 
I alla fall. Vi var lite sena, hade handlat mat på Maxi innan för vi ville bjuda familjen Strandvik/Carlsson på lite käk. Egentligen var vi i god tid, men handla tar tusan tid. Speciellt med baby. Så i bilen på väg ner käkade Isabelle en smoothie med avokado (halleulja för alla klämmisar som finns!! räddat mig mer än en gång när hungersnöden är nära för lille bebis) och sedan sjöng vi sånger på babyrytmiken. Jag kunde inga sånger alls som de sjöng, förutom den enda som hade Gud med i texten. Kände mig som en mycket gudfruktig kvinna när jag stämde in i just den. Varför kunde jag den ens? Oklart. 
 
Betyg för babyrytmik av Isabelle: 5 av 5 möjliga. Som vanligt när vi hittar på något, hon älskar ju sedan gammalt att vara på tur. Hon hade noll fokus på mig dock, ville bara åla runt och spana in alla kompisarna. 
 
Efter sångstund åkte vi hem till Sanna och Felix. Tjejerna skötte sig mycket bra medan vi lagade mat och framåt kvällen spelade vi Settlers. Så klart. Denna gången vann rätt person, MOI med andra ord. Viktigt! Jag för statistik nu för vem som vinner mellan gångerna, mycket viktigt att jag tar hem detta.
 
Blev en sen kväll och vi landade inte på Ekedalsgatan förrän klockan 00. Isabelle vaknade till liv och låg och skrek till 02. Ville inte bli tröstad, ville inte bli vaggad, ville inte ligga nära. Tillslut somnade hon snyftande mot min axel. Lilla älsklingen, övertrötthet är inte att leka med. Note to self: Flickebarnet behöver sin sömn om dagarna. Annars blir det kaoz. 
 
Hon kompenserade dock sin dåliga natt med att sova till 11.30. Allt var förlåtet då.