Ett 30-års firande

Alright. Nu när jag närmar mig trettio och allt sånt där så har jag lärt mig något nytt om mig själv. Jag är tydligen en kontrollmänniska, och inte vilken kontrollmänniska som helst utan en av allra högsta rang. Alltså helt ärligt- jag har aldrig tidigare sett mig som en kontrollmänniska men så kom det till att jag fick vittring om att överraskning kanske var på G och jag fick total kortslutning i hjärnan av alla potentiella utföranden som detta skulle kunna hända. I samma veva visade det sig att jag inte kan lita på någon i min närhet. Ett större gäng lögnare har jag aldrig varit med om, här försökte jag grilla flertalet av de som sedan lurade skjortan av mig men ingen av dem röjde en min. Det började med Lina när jag frågade henne vad hon skulle göra på lördagen. "Inget, vill du ses?" blev svaret och jag började genast svettas. Hade Jacob glömt att bjuda Lina?
 
Låt mig förresten backa lite. Backa till samtalet som fick mig att börja ana oråd. Jacob ringde nämligen förra måndagen och hade plötsligt varit tokspontan och bokat spa + övernattning för oss på lördagen. "70% för min egen del då jag är helt slut", bedyrade han men jag anade att det kan väl inte stämma så här nära min födelsedag? Men ju fler jag försökte få att prata, försäga sig om så det minsta, desto mindre började jag tro att något skulle hända. Lina drog även in tanken att Jacob kanske skulle fria. Ja, kanske det ändå. Jenny tog fäste på detta när jag hälsade på Oliver i Halmstad körde hon linan fullt ut att det är klart han ska fria. Linda stackarn ställde jag riktigt mot väggen och ringde upp på FaceTime FÖR ATT HON INTE SKULLE KOMMA UNDAN och så frågade jag vad hon hade för planer på lördag. Helt obrydd såg hon så himla fundersam ut och bara "vi ska till stallet, vadå då?"
Sandra näst på tur. Vi var uppe och gymmade och jag drog alla mina tankar för henne. "Snälla bara berätta, jag håller på att bli galen", bad jag. "Jag kan säga så här- jag förstår inte riktigt Jacobs drag nu i helgen." 
 
NÄHÄ! 
 
Mamma & pappa skulle passa Sam & Isabelle. Hade sådan ångest över detta, inte över att lämna barnen utan för att Sam ju inte sover som han ska. Skulle liksom min mamma med världens ryggont vakna till hans skrik flera gånger i natten, ta sig upp och ge honom nappen och natta om? Gud, inget man vill utsätta någon annan för. Speciellt inte om det bara var ett spontant infall av Jacob, om det inte hände något speciellt liksom. Så när de kom hit på lördagsmorgonen kom tårarna mitt i stressen i att berätta hur mycket välling var barn skulle ha och allt sånt där. Kändes så himla fel att lämna, dessutom hade ju Isabelle fått svinkoppor. 
 
Grät en skvätt till i bilen men bestämde mig sen för att ok, nu är vi iväg. Hade några tokhärliga timmar på Stenugnsbadens spa, fick massage, drack bubbel och badade i havet. Slogs av att jag lyckats fånga världens mest omtänksamma man.
Efter några timmar blev jag rastlös och röstade för att vi skulle dra vidare. Jag fick med Jacob till en mataffär för att handla lite gott till flaskan bubbel vi hade med oss. Sedan åkte vi mot Göteborg och hotellet Jacob sagt att han bokat. Trodde inte att vi skulle bo där, hade nog lagt högst odds på att det väntade fest hemma då Jacob köpt nya högtalare och fixat värstingljud lagom till den här helgen, men icke. Vi checkade in, gick upp på rummet och korkade upp bubblet lagom tills dörren öppnades och alla mina fina tjejkompisar stegade in. 
 
Jacob drog hemåt, tanken var inte alls att mamma och pappa skulle ha Terroristen utan att Jacob skulle ha barnen och jag få en kväll ute med mina tjejer. Sandra hade bokat hotellrummet och där skulle vi bo, men först väntade Shuffle board (som världens i särklass sämsta vinnare råkade vinna... Sanna) och sedan god mat på Mr Lac. Efter detta gick vi och tog några drinkar på tredje lång och sedan avrundade vi kvällen i hotellbaren med varsitt glas vatten, Sandra, Fia och jag. Hehe. Är man småbarnsförälder och snart 30 så är man. Ett under dock att jag inte blev kanonfull då jag säkert drack mer än en flaska bubbel och shottade tequila som en äkta ungdom. :)
 
Nejmen alltså Sandra, Lina, Tina, Jenny, Linda, Madde, Sanna, Madde, Fia, Terese, Elin, Carro. Jag kan liksom inte tacka er nog! Blir helt varm i hela hjärtat när jag tänker på att alla ni är mina vänner, och att alla ni kom för min skull. På söndagen kändes det som att allt sjönk in och jag fattade vad som hänt, och allt jag kände då var lycka. Tusen tack för att ni fixade detta, jag är så himla glad att jag har er i mitt liv.
 
 
-- Bilder saknas! Om någon läser detta och råkar ha någon bild från kvällen, snääääälla skicka till mig! --
Jeny

Ja visst blev det ett toppen firande av våran älskade lillasyster! Men det var då inte lätt att överraska dig men det gick tillslut.
Jag har tyvärr inga bilder o har redan efterfrågat det i våran hemliga Facebook grupp men det verkar som om alla hade så kul att vi helt enkelt glömde av att ta bilder. 😔😜🙈

Jeny

Ja visst blev det ett toppen firande av våran älskade lillasyster! Men det var då inte lätt att överraska dig men det gick tillslut.
Jag har tyvärr inga bilder o har redan efterfrågat det i våran hemliga Facebook grupp men det verkar som om alla hade så kul att vi helt enkelt glömde av att ta bilder. 😔😜🙈