Liten status Isabelle

I april fyller Isabelle 3 år. Tre år! Det är helt vansinnigt egentligen, att hon funnits i vårt liv i snart tre år. För samtidigt som det känns som att tiden flugit fram, så kan jag knappt minnas hur livet var innan henne. Kan helt solklart minnas ögonblicket när hon på förlossningen lades upp på mitt bröst. Det var så häftigt! Tårarna sprutade och jag skrattade och grät om vartannat medan jag stammade fram till en helt tagen Jacob att det här, det här är vår dotter. Isabelle Aurora Ahlström. Eller, Isabelle Aujoja Apum som hon själv benämner sig. 
 
Det jobbigaste med lilla fröken just nu är leken med andra barn. Det spelar ingen roll vad det är som det andra barnet har, Isabelle bara måste ha det. M Å S T E ha det. Idag hade Bella en gul tratt och Isabelle fick den blå, och då gick det inte att leka utan bara sura för att hon absolut skulle ha den som Bella hade. Fast även om hon fått den av Bella hade det inte varit bra nog, hon vill liksom ha det som någon annan har vilket så klart blir problem. Cornelia & Freja var här i helgen och jag måste hylla de två till skyarna för hur de tar hand om sin lilla kusin. De är 6 år nu och förstår bättre än att leksaker är hela världen. De låter Isabelle hållas med vad hon vill ha, och inkluderar henne i sina lekar så att Isabelle kan vara med på sin nivå. Så himla fint att se! I lördags lektes det kurragömma och följa John i flera timmar, Isabelle kämpade på till 21 då hon tokdäckade så fort hon lade huvudet på kudden. 
 
Maten går absolut bättre än vad den gjort innan, vi får fortfarande oftast mata henne för annars hittar hon på hundra andra saker att göra istället för att äta (med frågan varje gång att behöver dem mata dig på förskolan med?! Nääääää) men hon äter verkligen allt. Hon gillar dock inte när maten blandas på tallriken (vilket starkt får mig att ifrågasätta om hon verkligen är mitt barn) eller för mycket sås (vilket definitivt skulle avslöja att hon ej är min) så paj och lasagne är inte favorit hos unga fröken. Laxpasta, flygande Jacob, spaghetti & färssås, wok och sånt där står högt i kurs, medan tex potatis och köttbullar (
vegetariska så klart) inte är hennes favvo.
 
Läggningarna går prima! Nu är hon inne i en period då det bara är jag som ska lägga. Redan vid 17 idag tittade hon på mig och sa; Mamma läsa bok för mig? 
För några veckor sedan var det Jacob som absolut skulle läsa, nu är det jag. Tror det har att göra med att efter att vi läst två böcker (kompromiss med två böcker, hon vill läsa fler och jag vill helst läsa... en😅 Men ha i åtanke här att hon är 2,5 år - vi läser i princip samma bok varje kväll. Just nu är det Bamse och Studsbollen, alltså JESUS vad jag är trött på den där boken medan Isabelle sa Wihooooooo! när vi skojade om det när vi borstade tänderna) så kliar jag henne på ryggen och sjunger samma låtar varje kväll. Vem kan segla utan vind, Trollmor, När man är bästisar, En liten båt, Blinka lilla stjärna och Snälla bli min igen ELLER New york med Melissa Horn. Hon har sovit när jag avslutat rundan varje kväll nu i två veckor. Så galet mysigt. Hon får absolut inte sova något på dagen, och nu äntligen, efter 2,5 år har vi fått in att vi lägger båda barnen prick klockan 19 varje kväll och det funkar galet bra. Isabelle sover till runt 8, älskar att hon aldrig tvingat upp oss alldeles för tidigt om mornarna 🤗
 
Sen har hon fortsatt med sitt "Åkej, mamma!" när jag ber henne om saker. Hon är otroligt snäll och lätt att ha att göra med, frågar om lov för saker hon vill göra och bara hon får stänga av tex iPaden eller avsluta det hon håller på med så blir hon inte ledsen och arg när hon måste sluta med det hon gör. Sen kan hon vara den suraste lilla ungen som går i ett par skor... gud, vet ingen som kan bli så sur som hon, hon stampar iväg med ett högt "HMM" med armarna i kors och tycker fasligt synd om sig själv. 
 
Nä, jesus alltså vad jag älskar detta lilla barn. Ikväll badade Isabelle och Sam i badkaret här uppe och jag fick nypa mig i armen att de här två är mina små, att det är mig de ropar på när de ropar mamma och att det är jag som får pussa dem godnatt varje kväll. Sjukt mycket kärlek!