Alright, kväll numero 5 i eget rum. Nej, det har inte gått smärtfritt, igår höll jag på att tappa det när läggningstiden nosade på 1,5 timme och hon ännu inte sov.
 
Men! Hon gråter inte efter vårt rum längre, det gjorde hon bara första och andra kvällen. Nu går hon glatt in till sitt rum och lägger sig gött tillrätta i sin säng medan vi läser bok, men sedan börjar det. Hon liksom håller sig själv vaken när hon håller på att somna. Leker lite med nappen. Slänger upp armarna och dunkar handen i väggen. Ska ligga i sin säng. Ska ligga i spjälsängen. Hunjjjiiiiiiig! försöker hon också med men den gubben går vi inte på! 
 
Ikväll läste Jacob bok och sedan tog jag vid. Wille kom hit nu på eftermiddagen, han ska stanna i 3,5 vecka! Så härligt. Så Jacob läste bok och sedan löstes vi av så gick Jacob ut på kvällsrundan med Wille. Jag gick upp till Isabelle, släckte lampan och sjöng lite. Sedan ville hon lägga sig i spjälsängen så jag lyfte över henne dit och försökte hålla hennes hand osv, och när hon satte sig upp och skulle över till sin säng igen sa jag helt enkelt till henne att nu har hon valt att sova i spjälsängen, alla andra barn sover och för att orka leka imorgon måste hon också sova nu. "Mmmm", svarade hon och lade sig ner på sin kudde och sedan sov hon inom tio minuter. Say whaaaaat?!? Var allt som krävdes att man förklarade läget för henne, och sedan lät henne vara? Här har jag legat och klappat, buffat, pussat och hållt handen, men jag tror helt ärligt att när hon ska sova vill hon bli lämnad ifred tillsammans med sin älskade Koka. 
 
Nåväl. Hon somnade och Jacob och jag highfiveade. Vi ska även testa att få till lite kvällsrutiner här hemma, och sedan hålla fast stenhårt vid dessa. Så vet hon exakt vad som gäller. Jacob föreslog varva ner - kvällsmat - borsta tänder & byta blöja medan vi pratar om att gå och sova - välling + bok - sov. Tycker det låter rimligt! Han läste även att det tar två veckor innan man vet om något funkar eller ej, låter också rimligt. Så nu kortar vi ner hennes sovtid till en timme på dagen och försöker få till lite mer rutiner. Känns bra! Heja oss.