En lördag och en ny fas

En ny fas har infunnit sig i det Ahlströmska hemmet. Leka-själv-fasen (och göra allting annat "alldeles hälv" också, för den delen)
 
Så här:
 
Idag gick jag och plockade undan efter frukosten när Isabelle (utan att ens andas ett ord med frågan: "får jag kolla ipaaaaaden") sprang in på sitt rum. Hörde henne snart sitta och ropa "Mamma! Pappa!" och gick dit för att kolla. Då satt hon med Pippigubbarna och lekte att Pruskeluskan var mamma (tack för den!!) och tjuven var pappa. Pippi var Isabelle. Hon lekte alldeles hälv i säkert 20 minuter medan jag gick och plockade, kunde inte hålla mig från att smyga dit och stå utanför och lyssna flera gånger. Så söt så jag knappt kunde hantera mig själv. 
 
Hon sov för övrigt till 9,45 idag. Hon somnade i bilen på vägen hem från stan igår och var således icke trött vid 19-19.30 som hon brukar. Vi försökte inte ens att lägga henne utan vi satte oss i soffan och kollade Idol. Dansade med henne till Öppna din dörr och kände så övervälmande mycket kärlek till min lilla dotter jag höll i min famn, kände mig så tacksam över tryggheten vi har möjligheten att ge henne, att hon får de möjligheter i livet som hon får och att hon får känna sådan villkorslös kärlek. Alldeles för många i vår värld idag som inte får känna kärlek någonstans ifrån, och där dansade jag runt med min flicka i min famn, pussade hennes mjuka hår och höll sedan hennes hand medan vi satt tätt intill varandra i soffan.
 
Sam förövrigt sov sin bästa natt hittills inatt! Det var ett bra beslut att sluta med flaskan på natten- han är ju icke hungrig på natten. Vill bara snutta och få den tryggheten, men nu är han så stor att det är bättre att han sover istället. Inatt vaknade han en gång vid 00,45 och jag försökte vyssja men han blev bara arg. Jacob tog över och han somnade på några minuter och sov till 06 då jag bytte hans blöja och vi somnade om till 07,15. Heja Tamme!
 
Nytt uttryck från Isabelle för övrigt:
 
"Eller hur. Eller hur, mamma." Används lite hur som helst för att testa hur det funkar.
 
Favoritsyssla: Dega. Både hemma och på dagis vill hon dega mest hela tiden. Idag testade vi att blanda majsstärkelse med vatten, det var kul! Var liksom flytande tills man tryckte på det, då blev det hårt och när man släppte så rann det igen. Ascoolt faktiskt! Hällde i lite blå karamellfärg så det skulle vara blått, missade bara den lilla detaljen att karamellfärg ej går bort från huden 😬 Så både Isabelle och jag fick helt knallblå händer, men efter en googling hittade jag att man skulle sitta med händerna i varmt vatten med diskmedel i fem minuter och tadaaa! Det gick bort. Och min 2,5 åring lyckades faktiskt sitta still med händerna i vattnet 😅
 
Nej! Nu ska jag lämna av Isabelle hos mormor och morfar, de ska gå till en lekplats och mamma, pappa, Tam får ej följa med!