25 juni 2019

Han sover!

Isabelle Sam

Nu ska vi inte ropa hej och så än, men det verkar som att nya regler råder i det Ahlströmska hemmet. Sam sover hela nätter? Helt plötsligt och från ingenstans har han nu i flera nätter inte vaknat och vrålat efter välling, utan sovit som en liten tok till klockan 07 då hans inre väckarklocka ringer. Vaknar till hans MA-MA, förutom häromdagen då Isabelle vaknade innan Sam (det händer typ aldrig) och nöjt kommer in tillbaka till mig och bara: ”Jag väckte Tam med en sång, mamma.” Den blomstertid nu kommer. Hade också kunnat tänka mig att vakna till den varje morgon.
 
Men! Isabelle sover hela nätter, Sam sover hela nätter och när jag vaknar på morgonen kan jag undra vad tusan som hände. Vilket år är det? Hur länge har jag sovit?! Lite så känns det.
 
I förra veckan vaknade jag dock av att Isabelle vrålade inifrån sitt rum. ”Mammaaaaaaaaaa!” skrek hon, inte ledset eller så men jag rusade ju upp för att inte Sam skulle vakna (vilket han gjorde, men han somnade om själv inom någon minut- återigen, vad händer med lillkillen?!). Väl inne på Isabelles rum säger hon: ”Mamma! Jag är iskall!” varpå jag lade på henne täcket och hon fortsatte sova. Alltså va? Är mitt mellannamn BETJÄNT?! Funderade över samma scenario, fast mellan mig och Jacob. Om vi ligger och sover varpå jag vrålar JAAAAAAACOB! JAG ÄR ISKAAAAAAALL! För att sedan räkna med att han ska lägga på mig täcket… gud. Vi skapar små monster här hemma tydligen. 
 
Ja men det var det senaste härifrån, heja Sam!